Μετά θα στείλουν τα ΜΑΤ;

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος
Δεν ξέρει κανείς τι είναι πιο τραγικό: ο ίδιος ο ξυλοδαρμός του διευθυντή της Τροχαίας Αθηνών στο κέντρο της πόλης από αγνώστους την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο δρόμο, στο καθήκον του – και όχι στο γραφείο του όπως ανέτως θα μπορούσε, ή η λίαν χλιαρή, έως ανύπαρκτη, αντίδραση της κυβέρνησης που έκανε σαν να μην είδε και να μην άκουσε το γεγονός;
Αντίδραση ένοχη αλλά και γεμάτη… υποσχέσεις για όσους θέλουν να διαλύσουν ό,τι ελάχιστο έχει απομείνει πια όρθιο από την έννοια ευνομούμενη πολιτεία στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση θα έπρεπε από το πρώτο κιόλας λεπτό να είχε κινήσει γη και ουρανό και να είχε εξαντλήσει την πλήρη ισχύ των μηχανισμών που διαθέτει προκειμένου να βρει και να συλλάβει αυτούς που διέπραξαν το χτύπημα κατά του αξιωματικού -το οποίο δεν αφορά μόνον το ίδιο το πρόσωπο αλλά και ότι αυτό αντιπροσωπεύει. Όμως, αδράνησε πλήρως.

Αν μετά από γεγονότα σαν αυτό η κυβέρνηση φαντάζεται ότι είναι δυνατόν οι πολίτες να έχουν αίσθημα ασφάλειας, γελιέται οικτρά. Κι αν φαντάζεται ότι αυτό είναι δευτερεύον, γελιέται ακόμα περισσότερο. Σε περίπτωση πάντως που τα μέλη της επιθυμούν να κατανοήσουν το τι ακριβώς συνέβη, ας τολμήσουν να κινηθούν για λίγο και εκείνοι μόνοι τους, χωρίς τους «στρατούς» που τους φυλάνε, εκεί που περπάτησε χωρίς φύλαξη – την οποία ανέτως θα μπορούσε ασφαλώς να διαθέτει – ο ευσυνείδητος αξιωματικός.

Πάντως, λογική εξήγηση για τη στάση της κυβέρνησης σε αυτό το γεγονός, δεν υπάρχει. Εκτός πια κι αν… φυλάει τις δυνάμεις που θα έπρεπε να ρίξει σε αυτόν τον αγώνα – γιατί σε άνισο αγώνα έχουν εξελιχθεί όλα αυτά – για να τις χρησιμοποιήσει σε… 90 ημέρες από τώρα, όταν, όπως έχει προαναγγείλει η υπουργός προπαγάνδας, θα πρέπει να πέσει το σήμα των σταθμών που δεν έλαβαν άδεια μετά τη διαδικασία παρωδία δημοκρατίας που τελειώνει σήμερα το πρωί για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δηλαδή, τι εννοεί η κυβέρνηση; Ότι μετά θα στείλει τα ΜΑΤ και θα κλείσουν σταθμούς που επί χρόνια εκπέμπουν, αν αυτοί – όποιοι κι αν είναι – επιχειρήσουν να συνεχίσουν;

Αυτό το ενδεχόμενο θα έπρεπε, πολύ απλά, να το βγάλει από το μυαλό της.

Αν, φυσικά, διαθέτει τέτοιο…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια