Ολυμπιονίκης των... διακοπών!

Στο Ρίο της Βραζιλίας ο Γ. Παπανδρέου (για την τελετή έναρξης των Αγώνων),μετά τα μπάνια του στην Ιο και τη Σκιάθο


Ένας Έλληνας κατάφερε να πάρει ήδη το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας, πριν καν αρχίσουν: αυτό των διακοπών! Ποιος; Μα, φυσικά, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο... ολυμπιονίκης των διακοπών! Όπου γάμος και χαρά, ο Γιώργος πρώτος...

Έτσι, μετέβη (και) στο Ρίο ντε Τζανέιρο προκειμένου να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης και να προωθήσει την Ολυμπιακή Εκεχειρία ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Οι πληροφορίες που τον θέλουν να δυσκολεύτηκε να αφήσει τις διακοπές στην Ελλάδα δεν επιβεβαιώνονται. Εξάλλου, είναι μόνιμα σε διακοπές! Δυστυχώς, όμως, αποχωρίζεται (ευτυχώς για λίγο) το κανό, ένα από τα αγαπημένα χόμπι του, για να διδάξει την εκεχειρία στους λαούς! Ως άλλος «αθάνατος» κι αυτός, βρήκε μέσω της Ολυμπιακής Εκεχειρίας άλλον έναν λόγο για να γοητεύει το διεθνές κοινό!

Αφού έκανε την περιοδεία του στο Αιγαίο μαζί με τον Τόνι Μπλερ (και τη διέκοψε μόνο για να εκδώσει μια δυο ανακοινώσεις υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου), είπε να πάρει και το αεροπλάνο και να πετάξει μέχρι τη Βραζιλία για να αλλάξει παραστάσεις. Εχει προφανώς και έκπτωση από τα πολλά μίλια των αεροπορικών ταξιδιών που κάνει κάθε χρόνο. Οταν ήταν πρωθυπουργός, άλλωστε, είχαν πάρει «φωτιά» τα VIP αεροσκάφη. Πλήρωνε ο ελληνικός λαός τα καύσιμα του κ. Παπανδρέου για να περιοδεύει ανά τον κόσμο και να υπογράψει την παράδοση της χώρας στους δανειστές...

Στην ανακοίνωσή του για το ταξιδάκι στη Βραζιλία διαφημίζει και τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο Ματέο Ρέντσι και ο Μαρκ Ρούτε. Πάντως, λόγω του μόνιμου μαυρίσματος που έχει, θα είναι ασορτί με τους Βραζιλιάνους.
Είναι απορίας άξιον, πάντως, πώς στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν τον έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι και εξακολουθούν να πληρώνουν τα έξοδά του για να κάνει τις πολυτελείς βόλτες του. Πολύ large οι... σοσιαλιστές τελικά!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια