FeaturedPost Slider Top

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Καλαμάρι Γεμιστό

Υλικά


Για το καλαμάρι

  • 200 γρ. τριμμένο τυρί (φέτα ή γραβιέρα)
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι μόνο το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • πιπέρι
  • 5-6 λιαστές ντομάτες στραγγιγμένες από το πολύ λάδι τους και ψιλοκομμένες
  • 4 μεγάλα και καθαρισμένα καλαμάρια
  • ελαιόλαδο για πασπάλισμα

Για την σαλάτα

  • 2 μέτρια φινόκιο
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1-2 κ.σ μέλι
  • λάδι για πασπάλισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την πέστο

  • 1 σκ. σκόρδο
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα  κάσιους (40 γρ.)
  • 1 χούφτα βασιλικό, μόνο τα φύλλα (50 γρ.)
  • 1 χούφτα παρμεζάνα, τριμμένη  (2 κ.σ.)
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φέτες λάιμ
  • φέτες ψωμιού με προζύμι

Εκτέλεση


Για το καλαμάρι
Βάζουμε την γκριλιέρα μας να κάψει στη φωτιά
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί, το φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο, πιπέρι, τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε ελαφρά
Τοποθετούμε τα καλαμάρια μας πάνω σε απορροφητικό χαρτί και πιέζουμε από πάνω με άλλο ένα κομμάτι χαρτιού, ώστε να φύγει η πολύ υγρασία
Μοιράζουμε τη γέμιση στα καλαμάρια μας και με μία οδοντογλυφίδα κλείνουμε το άνοιγμα του κάθε καλαμαριού
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα απλώνουμε στην γκριλιέρα μας
Ψήνουμε για 1,5 λεπτό από την κάθε μεριά (αν ξεφύγουμε στον χρόνο, θα πρέπει να τα ψήσουμε για 30 ολόκληρα λεπτά, ΔΕΝ υπάρχει μέση λύση)
Μόλις είνα έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο

Για την σαλάτα
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τη βάση από τα φινόκιο και κρατάμε τα τρυφερά πράσινα φύλλα για γαρνίρισμα στο τέλος.
Κόβουμε το κάθε φινόκιο στη μέση, αφαιρούμε τα πρώτα εξωτερικα φύλλα αν φαίνονται μαραμένα και κόβουμε τα υπόλοιπα σε πολύ λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι  (αν έχουμε Μαντολίνο ακόμα καλύτερα)
Στο σκεύος που θα σερβίρουμε προσθέτουμε, τα φύλλα και τις φέτες από τα φινόκιο,  το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από 1 λάιμ, 1-2 κ.σ. μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να μαριναριστούν καλά τα λαχανικά μας.

Για την σάλτσα πέστο
Σε ένα μούλτι προσθέτουμε το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να  διαλυθεί το σκόρδο
Προσθέτουμε τα κάσιους, τον βασιλικό και χτυπάμε
Τέλος, ρίχνουμε και την παρμεζάνα και χτυπάμε για 5-10 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε αν η σάλτσα μας χρειάζεται αλάτι και πιπέρι
Σερβίρουμε τα καλαμάρια σε κομμάτια πάνω από την σαλάτα. Γαρνίρουμε με ψωμί και φέτες λάιμ. Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα πέστο .


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :