Sponsor

ATHENS WEATHER

Λιγκουίνι με ντομάτα, αριάνι και κάππαρη

Υλικά


  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 800 γρ. ντοματίνια
  • 4 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη
  • 300 ml ξινόγαλο (αριάνι)
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού (ή άλλου μυρωδικού), χοντροκομμένα

Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο (προαιρετικά) και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και σιγοψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, πιέζοντάς τα στο τέλος με πιρούνι (τα χοντρολιώνουμε). Προσθέτουμε την κάππαρη και το ξινόγαλο και σιγοβράζουμε για 3 - 4 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε.

  • Μερίδες 4
  • Προετοιμασία 5΄
  • Μαγείρεμα 7΄


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια