Ο δρόμος προς τη ΔΕΘ

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Πλούσια σε... θέαμα, αλλά χωρίς... άρτο, αναμένεται να είναι η παρουσία του πρωθυπουργού φέτος στη ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, προφανώς, δεν θα έχει κανένα οικονομικό στοιχείο στα χέρια του, καθώς δεν θα γνωρίζει την πορεία των εσόδων (ένα θέμα που «καίει» την κυβέρνηση), θα εστιάσει στην παρουσίαση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα και τους πολίτες.
Ουσιαστικά θα επιχειρήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση, να πείσει ότι τα δύσκολα για τους πολίτες πέρασαν και ότι τώρα «έρχεται η ώρα της ανάπτυξης»!
Ταυτόχρονα, θεωρείται βέβαιο ότι θα παίξει για ακόμη μία φορά το «χαρτί» της λεγόμενης «πάταξης της διαπλοκής»! Με «όχημα» τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα εμφανίσει ως πολιτικό αντίβαρο στις μειώσεις συντάξεων και μισθών, στην υπερφορολόγηση και στην ακρίβεια την αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου! Αυτή η επιλογή ίσως να εξηγεί και τη βιασύνη της κυβέρνησης να «τρέξει» και να ολοκληρώσει -πριν μπει ο Σεπτέμβριος- τη σχετική διαδικασία...
Η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει -από την πλευρά της- τη ΔΕΘ, προκειμένου να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό, όπως πιστεύει, κυβερνητικό πρόγραμμα. Για τον κ. Μητσοτάκη η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη θα έχει έναν και μόνον στόχο: Να απαντήσει πειστικά και συγκεκριμένα στο βασικό ερώτημα των πολιτών. Τι θα αλλάξει εάν μετά τις επόμενες εκλογές είναι ο ίδιος πρωθυπουργός.
Αυτό που είναι σαφές είναι πως ο νικητής σε αυτή την άτυπη πρώτη, μετά τη θερινή ραστώνη, αντιπαράθεση κορυφής, θα κριθεί από την ουσία. Τα συνθήματα της μορφής «λεφτά υπάρχουν» και οι εξαγγελίες για επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης δεν πείθουν πια κανέναν... Το πολιτικό σύστημα δίνει αυτή την ώρα εξετάσεις αξιοπιστίας και εάν δεν πάρει... έστω τη βάση, τότε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η αποχή θα είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια