FeaturedPost Slider Top

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Κουνηθείτε για τα σύνορα μας πριν είναι πολύ αργά

Για να θωρακιστεί η Ε.Ε. απέναντι στους εκβιασμούς Ερντογάν μετατρέπει τη χώρα σε αποθήκη προσφύγων 


Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υποτίθεται ένας εκ των λίγο σοβαρών του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του πέρυσι τέτοιον καιρό στην ΕΡΤ, αναφερόμενος σε αυτό το γαϊτανάκι εγκληματικών ενεργειών που ονομάστηκε «σκληρή διαπραγμάτευση» από τους προπαγανδιστές της κυβέρνησης και οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και στην υπογραφή του τρίτου και χειρότερου Μνημονίου, δήλωσε επί λέξει τα εξής:

«Πιστεύαμε ότι, αν απειλούσαμε με έξοδο, οι Ευρωπαίοι θα τρόμαζαν. Αποδείχθηκε λάθος εκτίμηση. Πριν από τρία χρόνια μπορεί αυτό να ίσχυε, αλλά στο μεταξύ κι εκείνοι πήραν τα μέτρα τους. Προς έκπληξή μας, ο κ. Σόιμπλε πρότεινε, αν θέλαμε να βγούμε από το ευρώ, να μας βοηθήσει κιόλας» Τάδε έφη Γ. Δραγασάκης.

Πέρασε ένας χρόνος από τις καταστροφικές εκείνες ενέργειες και η κατάσταση στην Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, όσο κι αν προσπαθούν οι επαγγελματίες προπαγανδιστές να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο.
Η κυβέρνηση παρέλαβε μια δύσκολη κατάσταση στην οικονομία και, ύστερα από ένα πεντάμηνο ανοησιών, κατέληξε σε «Βατερλό», με ένα κόστος που ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις πιο μέτριες εκτιμήσεις.

Το ίδιο δύσκολη ήταν η κατάσταση στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, με την προηγούμενη κυβέρνηση να κινείται επί ξυρού ακμής όσον αφορά τη νομιμότητα των ενεργειών της στη διαχείριση του θέματος, πλην όμως πολιτικά και εθνικά το όλο ζήτημα ήταν υπό σχετικό έλεγχο και πάντως δεν είχε δώσει τη δυνατότητα στην Τουρκία να το μετατρέψει σε όπλο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας και της ίδιας της Ε.Ε.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου -και τουλάχιστον μία συνεργάτιδά της, προτού καν της ανατεθούν νομίμως καθήκοντα- διέπραξε το έγκλημα της αντιποίησης Αρχής, αφού έδωσε εντολή στη συνεργάτιδά της να μεταβεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να δίνει εντολές για κλείσιμο της Αμυγδαλέζας και των άλλων κέντρων κράτησης. Αυτή ήταν μια ενέργεια χαρακτηριστική τού τι θα ακολουθούσε.

Με την ίδια και χειρότερη εγκληματική ασχετοσύνη και ανευθυνότητα που η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα της «διαπραγμάτευσης» χειρίστηκε και το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.
Και σαν να μην έφταναν οι φανατικοί του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήλθαν και οι απειλές Κοτζιά και Καμμένου ότι «αν δεν στηρίξει η Ε.Ε. την Ελλάδα, θα γεμίσει η Ε.Ε. Με τζιχαντιστές», για να δέσει το γλυκό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φιλόδοξους στόχους, να αλλάξει την Ευρώπη, και στην περίπτωση αυτήν όντως το πέτυχε.

Την άλλαξε και, από μια Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων, δημιούργησε την Ευρώπη των φραχτών και των ακραίων τάσεων, που γιγαντώθηκαν ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης ροής προσφύγων και μεταναστών, ελέω της υψηλής και απολύτως επεξεργασμένης πολιτικής που ακολούθησε το δίδυμο Τσίπρα - Χριστοδουλοπούλου.

Οπως κατά τον κ. Δραγασάκη η Ε.Ε. θωρακίστηκε απέναντι στην απειλή που ακούει στη φράση «αλλοπροσαλλοσύνη ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαπραγμάτευσης», έτσι θωρακίστηκε και στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην πολιτική εκβιασμών του άλλου φανατικού, του Ερντογάν.

Και τώρα έρχονται τα δύσκολα: η Ε.Ε. επεξεργάζεται το σχέδιο Β για να θωρακιστεί απέναντι στους εκβιασμούς του Ερντογάν και στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν λέει να αντιληφθεί ότι η χώρα έχει σύνορα και πως, αν δεν αποφασίσει να τα προστατέψει, δεν θα οδηγηθεί μόνο η χώρα στην καταστροφή, αλλά θα πέσει και η ίδια.

Σύμφωνα με το σχέδιο Β, όσοι πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα θα παραμένουν στη χώρα μας και η Ευρώπη απλά θα παρέχει σχετική βοήθεια στις ΜΚΟ που θα υποστηρίζουν τους εισερχομένους, ενώ η πολιτική των κλειστών συνόρων και των φραχτών δεν θα επιτρέπει στους υψηλούς επισκέπτες να εξαερώνονται, όπως είχε δηλώσει η αντιποιήτρια Αρχής.

Οπως ο Αύγουστος του 2015 ήταν η ώρα της αλήθειας για τις ψευδολογίες και τις πολιτικές αυταπάτες της κυβέρνησης, έτσι και ο Αύγουστος του 2016 είναι η ώρα της αλήθειας για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.
Πάρτε μέτρα, δηλώστε την αποφασιστικότητά μας να φυλάξουμε τα σύνορά μας έναντι οποιασδήποτε απειλής -γιατί απειλή είναι η σκόπιμη διοχέτευση από την Τουρκία του Ερντογάν των μεταναστών στην Ελλάδα-, στείλτε πολεμικά, περιπολικά και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και των βατραχανθρώπων του Στρατού Ξηράς στην όριο γραμμή των θαλάσσιων συνόρων, ζητήστε πλωτά από τις χώρες της Ε.Ε., καταγγείλετε διεθνώς την πολιτική εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία και θα έχουμε αποτέλεσμα - και μάλιστα, άμεσα.
Επιτέλους, κουνηθείτε, αλλιώς θα κατηγορηθείτε ότι συνειδητά καταστρέψατε την Ελλάδα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :