Θρίλερ! «Εξαφανίστηκαν» ο στρατιωτικός και ναυτικός ακόλουθος της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Άφαντοι εδώ και μέρες είναι ο στρατιωτικός και ο ναυτικός ακόλουθος της Τουρκίας στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, που υποστηρίζουν ότι μαζί τους «εξαφανίστηκαν» και τα μέλη των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, οι δύο αξιωματούχοι φέρονται να έχουν σχέση με τους πραξικοπηματίες που επιχείρησαν να καταλάβουν την εξουσία στην Τουρκία στην απόπειρα πραξικοπήματης της 15ης Ιουλίου.
Οι Τούρκοι φέρονται μάλιστα να έχουν ενημερώσει σχετικά το ΥΠΕΞ, ζητώντας ακύρωση της διπλωματικής διαπίστευσής τους στις 7 Αυγούστου, κάτι που ισοδυναμεί με άρση της διπλωματικής ασυλίας τους.
Οπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, πρόκειται για τον στρατιωτικό ακόλουθο, συνταγματάρχη Ιλχάν Γιασιτλί και τον ναυτικό ακόλουθο, πλοίαρχο Χαλίς Τουντς.  Συνολικά, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, «αγνοούνται» οκτώ άτομα.
Αν και δεν είναι ακριβής ακόμη η ημερομηνία της «εξαφάνισής» τους, οι δύο ακόλουθοι δεν εμφανίστηκαν στην προγραμματισμένη ΝΑΤΟϊκή εκδήλωση στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, όπου και ήταν προσκεκλημένοι, στις 29 Ιουλίου.
Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στην περίπτωση που οι αξιωματούχοι βρίσκονται ακόμη στη χώρα και ζητήσουν άσυλο, όπως είχε συμβεί και με τους επιβαίνοντες ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος.
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υποναύαρχος σε αποστολή του ΝΑΤΟ στο Νόρφολκ, Μουσταφά Ζεκί Ουγκουρλού, φέρεται να ζήτησε άσυλο από τις ΗΠΑ, αφού του ασκήθηκε δίωξη εκαι απεπέμφθη από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια