Το κράτος και ο Σπίρτζης

Όλο και εμφανέστερα κυλάει ο Συριζα σε φαινόμενα ταύτισής του με το κράτος, δηλαδή σε καθεστωτικές αντιλήψεις


Γράφει ο Απόστολος Διαμαντής, συγγραφέας

Κορυφαίο παράδειγμα ο πασοκογενής υπουργός του, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Σπίρτζης, ο οποίος  σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ δήλωσε, μέσες – άκρες, πως ένας εργολάβος που παίρνει δημόσια έργα είναι φίλος του και άρχισε μάλιστα να του δίνει και συμβουλές από τηλεοράσεως, για το πώς θα έπρεπε να ενεργεί!

Μετά ταύτα, Φλαμπουράρης και Γεροβασίλη κάλυψαν τον Σπίρτζη και θεώρησαν απολύτως φυσικό πράγμα ένας συγγενής υπουργού να παίρνει δημόσια έργα και μάλιστα να διεκδικεί και τηλεοπτικό κανάλι, παράλληλα με τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος ακόμη δεν έχει ξεμπλέξει με τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτές οι πολιτικά καταδικαστέες ενέργειες της κυβέρνησης Σύριζα- Ανελ θα καταστούν μοιραίες για την τύχη της, διότι θα προσθέσουν στην σκληρή και αντιδημοφιλή οικονομική πολιτική, που έχει εξαγριώσει τον κόσμο και σοβαρά ζητήματα ηθικής τάξεως, τα οποία συνήθως βάζουν και την πολιτική ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια κυβερνητικής ανάκαμψης.

Διότι δεν γίνεται επ’ ουδενί ανεκτό συγγενείς και φίλοι της κυβέρνησης να παίρνουν δημόσια έργα και κανάλια. Αυτό, στις σημερινές μάλιστα συνθήκες, οδηγεί όχι απλώς σε εκλογική ήττα, αλλά σε πολιτική απαξίωση, που είναι κάτι απείρως χειρότερο, κάτι διαρκές.

Και μέσα σ’ αυτό το χαμό, εμφανίστηκε και άλλη υπουργός, η κα Σία Αναγνωστοπούλου του Παιδείας, η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως δεν είναι και κανένα σοβαρό ζήτημα οι καταλήψεις πανεπιστημιακών δημοσίων κτιρίων και οι καταστροφές από αλλοδαπούς  και έλληνες αναρχικούς, διότι υπάρχει και χειρότερο, να είχαμε ισλαμική τρομοκρατία!

Δεν αξίζει βεβαίως να σχολιάζει κανείς τέτοιες, μάλλον αστείες, δηλώσεις, αλλά αυτό που συμβαίνει με την ηγεσία του Παιδείας έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια. Συνεπικουρώντας την κα Αναγνωστοπούλου εμφανίστηκε εκ νέου και ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος αποφάσισε να υπερασπιστεί τα ατομικά δικαιώματα συλληφθέντων, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Και που ξέρει ο κ. Κυρίτσης πως το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο; Περίεργα πράγματα είναι αυτά, για κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές. Με τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, οι οποίοι ετοιμάζονται για πλειστηριασμούς των σπιτιών τους, θα κάνει κάτι ο κ. Κυρίτσης; Με τα ατομικά δικαιώματα άλλων πολιτών, των οποίων οι συντάξεις μειώνονται αυθαιρέτως τι έχει να πει ο κ. Κυρίτσης; Και τι έχει ακριβώς να πει για το δικαίωμα στην νοσηλεία , την εργασία και την παιδεία, τα οποία ουσιαστικά έχουν καταργηθεί; Το δικαίωμα του Σακκά τον μάρανε;

Τέλος πάντων, εκεί στο Μαξίμου φαίνεται πως βαδίζουν αμέριμνοι προς την βέβαιη ανάπτυξη εντός του 2017, για να μην πούμε και εντός του 16. Αλλά δεν βλέπουν πως βαδίζουν αμέριμνοι προς το δημοσιονομικό έλλειμμα και τον αυτόματο κόφτη μισθών και συντάξεων, δηλαδή προς τον πολιτικό γκρεμό;

Πιθανόν να το βλέπουν- αν και η εξουσία συχνά τυφλώνει. Εάν όμως το βλέπουν καλά θα κάνουν να μαζέψουν κάπως τους συγγενείς και φίλους και να ενημερώσουν και την κα Αναγνωστοπούλου, τον Κυρίτση και τους λοιπούς πως κάποτε, υποχρεωτικά- ίσως σε λίγους μήνες από τώρα - θα διεκδικήσουν την ψήφο του λαού.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια