Πόση «πολυτέλεια» απομένει στον κ. Τσίπρα;

Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας
Πολύνεκρη τραγωδία στην Αίγινα: Όλα όσα γράφτηκαν, κυκλοφόρησαν, ειπώθηκαν, διαψεύστηκαν, πέρασαν στο twitter, στο facebook, σε όλα τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. , «βγήκαν» με παρεμβάσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με φράσεις όπως « Ξέσπασε «πόλεμος» για την Αίγινα» και « -Πολιτική κόντρα κυβέρνησης-κομμάτων»
αλλά και « non paper κατά δημοσιογράφων» είναι μια υπόθεση περίεργη που αν ΔΕΝ ξεκαθαρίσει ΤΑΧΥΤΑΤΑ, μπορεί να αποδειχτεί μια …πολυτέλεια που θεωρώ πολύ δύσκολο να την «αντέξουν» οι πλάτες του Αλέξη Τσίπρα. Ο οποίος θα έπρεπε ΗΔΗ να είχε βάλει τα πράγματα στη θέση τους διότι ΠΟΛΛΑ γράφτηκαν και ειπώθηκαν – δεν γνωρίζω αν είναι αληθινά ή υποβολιμαία- αλλά η πιθανότητα αρκετά απ΄ όλα αυτά να κρύβουν στοιχεία έστω αλήθειας είναι αρκετά μεγάλη. Και το χειρότερο απ΄ όλα: Για τους θανάτους και τους βαρύτατους τραυματισμούς αθώων παραθεριστών, δεν λέγεται σχεδόν τιποτα. Απλώς, «εκφράζεται λύπη».
Τα ρεπορτάζ είναι πάρα πολλά. Πολύ περισσότερα είναι αυτά που ΔΕΝ βγαίνουν στη δημoσιότητα αλλά συζητούνται και στο twitter και στις «παρακάμαρες» και στα καφενεία, δημιουργούν πολύ δυσάρεστο κλίμα και όσες – οξύτατες μέχρι και προσβλητικές και απαξιωτικές – ανακοινώσεις βγάζει το Μαξίμου, απλώς χειροτερεύουν το πρόβλημα.
Το ναυάγιο στην Αίγινα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους έχει προκαλέσει «πόλεμο» ανάμεσα σε κυβέρνηση, κόμματα , ενώ το Μαξίμου έβγαλε και non paper κατά δημοσιογράφων.
Ένα «τελευταίο» ρεπορτάζ – που ωστόσο για την ουσία των καταγγελιών δεν κάνει κανένα λόγο- λέει: « Μετά τις φήμες περί παρουσίας υπουργών στο μοιραίο ταχύπλοο και τη διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου η κόντρα συνεχίστηκε. Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για αυτοεξευτελισμό των δημοσιογράφων Αρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, άφηναν αιχμές και για την εφημερίδα «Τα Νέα» και έβαζαν τίτλο στο non paper «Όταν η δημοσιογραφική αλητεία συναντά την πολιτική απόγνωση της διαπλοκής και των φερέφωνών της». Επίσης, «ευχαριστούσε» τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα και κατήγγειλε με οργίλο ύφος: « Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε».
Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά που γράφτηκαν και ειπώθηκαν για «σχέση» ή και «εμπλοκή» στελεχών του Σύριζα στην υπόθεση/τραγωδία ήταν πολύ βαριά και το Μέγαρο Μαξίμου πιάστηκε μάλλον ανέτοιμο να αντιδράσει – όπως και θα έπρεπε άλλωστε- με αξιόπιστο τρόπο . Θέλω να ελπίζω για όλα όσα ακούσαμε, μάθαμε, διαβάσαμε – που ΔΕΝ τα επαναλαμβάνω- θα έχει χυθεί άπλετο φως μέσα στο Σαββατοκύριακο. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να την αφήσουν να «σέρνεται» σαν δηλητηριώδες φίδι. Το μόνο που ΔΕΝ αλλάζει –όσο κι αν προσπαθήσουν αυτοί που θέλουν να τα αλλάζουν όλα- είναι ότι οι αθώοι νεκροί δεν γύρισαν στο σπίτι τους. Ξέρετε που βρίσκονται.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια