Αλαλούμ και προχειρότητα

Καθώς διανύουμε ήδη το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου παρατηρείται ένα αλαλούμ όσον αφορά κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι οι συντάξεις, το ΕΚΑΣ και ο ΕΝΦΙΑ. Οι διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί ότι με το τέλος της περιόδου των διακοπών θα είχαν ρυθμιστεί όλες οι σχετικές εκκρεμότητες αποδεικνύονται κενό γράμμα.

Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι συνεχίζει να πλέει σε πελάγη προχειρότητας και ερασιτεχνισμού. Οι αρμόδιοι υπουργοί, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως ο Γ. Κατρούγκαλος, κάνουν πρωταθλητισμό, επιδίδονται διαρκώς στο σπορ του εντυπωσιασμού. Μοιράζουν αφειδώς υποσχέσεις και προχωρούν σε βαρύγδουπες εξαγγελίες, προς τις οποίες όμως, όταν φθάνει η κρίσιμη στιγμή, δεν είναι συνεπείς.

Ο υπουργός Εργασίας μόλις προχθές ανακάλυψε ότι είχε κάνει λάθος όταν δεσμευόταν πως οι αδικίες για το ΕΚΑΣ θα διορθωθούν τον Σεπτέμβριο, μεταθέτοντας τουλάχιστον κατά έναν μήνα τη λύση του προβλήματος. Το χειρότερο είναι ότι μπροστά στην ανάγκη του για επικοινωνιακούς ελιγμούς ο κ. Κατρούγκαλος παίζει με τον πόνο και την αγωνία δεκάδων χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να μπορέσουν -και αν μπορέσουν!- να τα βγάλουν πέρα.

Ο ίδιος προφανώς δεν βιώνει τέτοια ανάγκη και νομίζει ότι μπορεί να λέει και να αναιρεί ό,τι θέλει με τόση ευκολία. Κάτι ανάλογο δεν κάνει, άλλωστε, και γενικότερα με το θέμα των συντάξεων, με αποτέλεσμα να επικρατεί η απόλυτη ασάφεια ως προς τις μεταβολές και τις περικοπές τις οποίες υφίστανται έως τώρα, αλλά πρόκειται να αντιμετωπίσουν εκ νέου και κατά τους επόμενους μήνες οι απόμαχοι της ζωής;

Παρόμοια τακτική ακολουθεί και ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Αλεξιάδης για τον ΕΝΦΙΑ. Η πολυδιαφημισμένη ανάρτηση των εκκαθαριστικών έλαβε παράταση, που, καθώς δεν επηρεάζει τις προθεσμίες και τις δόσεις πληρωμής, έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύει τον προγραμματισμό των νοικοκυριών για τις υποχρεώσεις των επόμενων μηνών.

Ολα αυτά είναι μάλλον απίθανο να εντάσσονται σε κάποιον πολιτικό σχεδιασμό. Αν συμβαίνει, μόνο ανόητοι μπορεί να τον έχουν εκπονήσει, διότι η εικόνα που σχηματίζεται για την κυβέρνηση κάθε άλλο παρά σοβαρότητα αποπνέει...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια