Η Ρωσία «τραβάει την Τουρκία μέχρι να την σκίσει»: «Δώστε μας την βάση του Ιντσιρλίκ όπως η Συρία και το Ιράν»

Μέλος της Ρωσικής Άνω Βουλής ανέφερε ότι η Τουρκία θα δώσει την ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα ρωσικά μαχητικά για να διεξάγουν επιδρομές στα σύνορα με τη Συρία!

«Η Τουρκία μπορεί να μας δώσει την βάση του Ιντσιρλίκ για τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις για να διεξάγουν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Συρία. Αυτό θα ήταν μια λογική κίνηση της πολιτικής του Ρ.Τ.Ερντογάν προς την Ρωσία» είπε ο γερουσιαστής Viktor Ozerov, μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Αμυνας και Ασφάλειας.

«Δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία χρειάζεται την βάση του Ιντσιρλίκ αλλά μια τέτοια απόφαση θα θεωρηθεί πραγματική ετοιμότητα από την πλευρά της Τουρκίας να συνεργαστεί με την Ρωσία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στην Συρία, δεν θέλουμε απλά λόγια» είπε ο Ozerov.

«Η απόφαση μπορεί να παρθεί και να στηριχτεί στις παρόμοιες συμφωνίες με Συρία για την βάση Hmeymim και τη βάση Hamadan στο Ιράν».

H απαίτηση αυτή της Μόσχας έρχεται μετά από τις συζητήσεις της Τουρκίας για κοινές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS…

Σαφέστατα η Ρωσία «τραβάει» την Τουρκία μέχρι να την «σκίσει»….

Αφορμή για τις ρωσικές δηλώσεις ήταν οι δηλώσεις Μ.Τσαβσούσογλου ο οποίος είχε δηλώσεις έτοιμος να συζητήσει όλες τις λεπτομέρειες για κοινές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον του ISIS…

Άσχημο τέλος θα έχει ο Ρ.Τ.Ερντογάν…


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια