Η Τουρκία απειλεί επίσημα να «πλημμυρίσει» το Αιγαίο με χιλιάδες πρόσφυγες

Ο άκρως προκλητικός και λαλίστατος προς όλες τις «κατευθύνσεις»  Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ΕΕ για  «ταπεινωτική στάση» έναντι της χώρας του, σημειώνοντας  ότι για να γίνει σεβαστή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση, πρέπει να δοθεί άμεσα βίζα στους Τούρκους πολίτες.

«Ο τουρκικός λαός είναι τραυματισμένος», είπε ο ίδιος αναφερόμενος στην  απόπειρα πραξικοπήματος  της 15ης Ιουλίου, που είχε ως στόχο να ανατρέψει τον πρόεδρο της χώρας.

«Αντί να βοηθήσει την Τουρκία,  η ΕΕ μας ταπεινώνει», είπε ο ίδιος  στη γερμανική εφημερίδα Bild, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι οι συνομιλίες ΕΕ-Τουρκίας για την χορήγηση βίζας έχουν  διακοπεί . Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η Τουρκία τηρεί όλους(!!)  τους όρους της ΕΕ, ωστόσο, η χώρα του λαμβάνει ως αντάλλαγμα μόνο απειλές και ύβρεις.

«Αναρωτιέμαι, τι έγκλημα έχουμε κάνει ; Γιατί αυτή η εχθρότητα; »πρόσθεσε.

Ο Τσαβούσογλου σημειώνεται ότι έχει κατηγορήσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι «ενθαρρύνουν» τους πραξικοπηματίες.

«Είναι σαφές: είτε θα ότι εφαρμοστούν  όλες οι  συμφωνίες μαζί, ή μπορούμε όλα αυτά να τα αναιρέσουμε», είπε ο ίδιος στην Bild όταν ρωτήθηκε αν η Τουρκία σχεδιάζει την αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός Πρόεδρος Γιοακίμ Γκάουκ  τόνισε την ανάγκη η χώρα του να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει κανέναν  εκβιασμό.

Ο ίδιος υποστηρίζει την  πολιτική για τους πρόσφυγες που εφαρμόζει η Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία εξακολουθεί να είναι ισχυρή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί «ένα πλοίο που βυθίζεται».

Με λίγα λόγια όλοι έχουν λάβει τα μέτρα τους για την «επερχόμενη καταιγίδα» και μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ομιλεί για «εγκατάσταση» κάποιων χιλιάδων στην Κρήτη, στην Αθήνα , ή οπουδήποτε αλλού εντός ελληνικής επικράτειας.  Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για την εφαρμογή κάποιου  σχεδίου δράσης για την αναχαίτιση έστω ενός τέτοιου κύματος.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες,  Σέρβοι, Βούλγαροι, Σκοπιανοί και λοιποί,  έχουν μετακινήσει εκατοντάδες άνδρες ασφαλείας τους στα ελληνικά σύνορα , με σκοπό την αναχαίτιση πάση θυσία ενός ενδεχόμενου κύματος προσφύγων.

Πραγματικά σε μια τέτοια περίπτωση αθρόας εισβολής χιλιάδων μεταναστών από την Τουρκία,  η μικρασιατική καταστροφή θα είναι πολύ μικρή σε αυτό που θα βιώσει η «χιλιοταλαιπωρημένη» ελληνική κοινωνία.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια