Bennu: Ο αστεροειδής που θα μπορούσε να καταστρέψει την Γη | Βίντεο

Ο αστεροειδής, που ονομάζεται Bennu, διασχίζει την τροχιά της Γης μία φορά κάθε έξι χρόνια και πλησιάζει όλο και πιο κοντά από τότε που ανακαλύφθηκε το 1999, αναφέρει η New York Post.

Το 2135 ο Bennu θα βρεθεί σε απόσταση αναπνοής μεταξύ της Σελήνης και της Γης αναφέρει η Sunday Times του Λονδίνου.
Η απόστασή του από την Γη θα είναι τόσο κοντά ώστε η βαρύτητα θα μπορούσε να επηρεάσει την τροχιά του, «ενδεχομένως βάζοντας τον σε πορεία προς τη Γη«, δήλωσε ο καθηγητής Dante Lauretta της πλανητικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα.
Ο Bennu είναι περίπου 487 μέτρα σε διάμετρο και ταξιδεύει γύρω από τον Ήλιο κατά μέσο όρο με 101.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Η πιθανότητα μιας σύγκρουσης είναι μικρή αλλά σημαντική, και αν αυτό συμβεί, θα ισοδυναμούσε με την ενεργοποίηση τριών δισεκατομμυρίων τόνων εκρηκτικών, 200 φορές τη δύναμη της ατομικής βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα.
Ένα αντικείμενο όπως ο Bennu θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια καταστροφή, δήλωσε ο καθηγητής Mark Bailey στην Sunday Times.
Η NASA θα ξεκινήσει την αποστολή καθετήρα Osiris-Rex στον αστεροειδή Bennu το Σεπτέμβριο, για να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες.»Πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα για τον Bennu – το μέγεθος του τη μάζα και τη σύνθεσή του,» δήλωσε ο Dante Lauretta. «Αυτά θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας στοιχεία για τις μελλοντικές γενιές»





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια