Σύννεφα συγκεντρώνονται στο Android οικοσύστημα

Οι πρόσφατες αποφάσεις πολλών κατασκευαστών να σταματήσουν την παραγωγή Android συσκευών είναι ένα αξιοσημείωτο συμβάν


Η Dell ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα εγκαταλείψει την παραγωγή Android tablets, ενώ τόσο η LG όσο και η Sony, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ZD Net, δεν φαίνονται ικανοποιημένοι από την εμπορική πορεία των Android προτάσεών τους.
 
Το στοιχείο που προκαλεί ερωτηματικά για το μέλλον του Android είναι ότι ασχολούνται με αυτό πάρα πολλοί κατασκευαστές, ενώ το πλήθος των καταναλωτών είναι περιορισμένο.

Ένα στοιχείο που είναι καλό να τονιστεί είναι ότι τόσο η LG όσο και η Dell είχαν παρουσιάσει καινοτομίες στο Android οικοσύστημα, ή πολύ αξιόλογες προτάσεις σε επίπεδο τεχνολογικών δυνατοτήτων, αλλά και πάλι δεν φάνηκε αυτό να αντανακλάται στις πωλήσεις ή τα κέρδη. Ειδικά, η LG φαίνεται ότι χάνει μεγάλο μερίδιο της αγοράς, παρόλο που το LG G5 είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Android smartphones που έχει παρουσιάσει στην ιστορία της.

Μερικά από τα προβλήματα που εντοπίζονται για το Android είναι οι συχνές επιθέσεις malware που αντιμετωπίζει, η έλλειψη πρωτοτυπίας και το εξαιρετικά μεγάλο πλήθος συσκευών που καταλήγει να μπερδεύει τους καταναλωτές. Για τους αναλυτές οι Android κατασκευαστές φαίνεται πως επαναλαμβάνουν τα λάθη που έκαναν και οι κατασκευαστές PC, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην πτώση του Android.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια