Εκατόμβη νεκρών στην Ιταλία: 268 τα θύματα, φόβοι ότι θα αυξηθούν

Οι νεκροί από τον φονικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία είναι 268, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή πολιτικής επικαιρότητας Porta a porta, του καναλιού Rai Uno, μετέδωσε ότι βάσει των στοιχείων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έχουν ανασυρθεί 208 άνθρωποι νεκροί στο χωριό Αματρίτσε, 11 στο Ακούμολι και 49 στην Αρκουάτα Ντελ Τρόντο, οικισμός της οποίας είναι και η Πεσκάρα Ντελ Τρόντο.

Ο απολογισμός της Rai βασίζεται και σε δήλωση πυροσβέστη ότι αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί από το ξενοδοχείο «Roma», το πιο γνωστό της Αματρίτσε.

Ο προσωρινός, επίσημος, απολογισμός των θυμάτων από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι 250 νεκροί, αλλά συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι ότι θα μπορούσε τις επόμενες ώρες και να ξεπεράσει τους 300.

Ρέντσι: 50 εκατ. ευρώ για τις περιοχές που επλήγησαν

Εντωμεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την άμεση εκταμίευση 50 εκατομμυρίων ευρώ για τις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό σεισμό στην Κεντρική Ιταλία.

Τη βοήθεια των 50 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε ο Ματέο Ρέντσι, με την κατανομή τους να αρχίζει άμεσα ενώ οι συντονισμοί θα γίνονται Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.

Επιπλέον, οι περιοχές που επλήγησαν από το φονικό σεισμό έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συγκλονιστική ιστορία: 8χρονη έσωσε την 4χρονη αδελφή της 

Σιγά σιγά στο φως έρχονται, την ίδια ώρα, και οι τραγικές ιστορίες θυμάτων του σεισμού.

Μια από αυτές η ιστορία δεν μικρών κοριτσιών, της 8χρονης Τζούλια και της μικρότερης τετράχρονης αδελφής της Τζόρτζια Ρενάλντο, οι οποίες βρίσκονταν στο χωριό Πεσκάρα ντελ Τρόντο, μαζί με τους γονείς τους, στο σπίτι της γιαγιάς τους, για τις τελευταίες ημέρες των διακοπών τους.

Η 8χρονη έχασε τη ζωή της σώζοντας την μικρότερη αδελφή της. Η Τζούλια έβαλε το σώμα της ως ασπίδα και προστάτεψε την αδελφή της, η οποία βγήκε χωρίς γρατζουνιά από τα χαλάσματα, θυσιάοντας τη ζωή της.

Απαρηγόρητη και με δάκρυα στα μάτια η 64χρονη γιαγιά των κοριτσιών Αντζελα Καφίνι, διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία: «Η Τζούλια πέθανε για να σώσει την αδερφή της. Ξάπλωσε πάνω της. Οι διασώστες τις βρήκαν μαζί. Η Τζόρτζια δεν έχει χτυπήσει καθόλου, δεν έχει τραυματιστεί. Είναι θαύμα που είναι ζωντανή. Έχασα μια εγγονούλα αλλά έζησε η άλλη, είμαι διαλυμένη».

Οι γονείς των κοριτσιών  κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το σπίτι και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια