Ευρωπαίος ξανά: ΑΪΚ Στοκχόλμης - Παναθηναϊκός 0-2!

Ένας σοβαρός Παναθηναϊκός, με γκολάρες του Ιμπάρμπο στο 46' και του Μπεργκ στο 73' νίκησε άνετα 2-0 την ΑΪΚ Στοκχόλμης και προκρίθηκε όπως έπρεπε στα πλέι οφ του Europa League.

Ελλάς, Ευρώπη… Παναθηναϊκός και μόνο αυτός! Μόνο αυτός «καθάρισε» με δυο νίκες και με συνοπτικές διαδικασίες τον αντίπαλο του στα προκριματικά και προχωράει ολοταχώς για τους ομίλους περιμένοντας την κλήρωση της Παρασκευής (05/08) στη Νιόν όπου θα είναι στους ισχυρούς έτσι ώστε να μάθει ποιον θα βρει απέναντι του στα Play off του Europa League. Στο τελευταίο εμπόδιο για τους ομίλους το οποίο με αυτά που έδειξε το «τριφύλλι» στη Στοκχόλμη δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί!

Η Τριφυλλάρα «καθάρισε» ένα ματς το οποίο δεν έδειχνε να πηγαίνει όπως το θέλει, αφού ο αντίπαλος πίεσε αρκετά για να πάρει κάτι ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, πήρε όμως αυτό που… άξιζε! Δυο γκολάρες από Ιμπάρμπο (46’) και Μπεργκ (73’) ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμα. Ο Παναθηναϊκός σε κάθε περίπτωση, έδειξε πως έχει επιστρέψει και πως είναι εδώ για να χαρίσει ξανά μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στον κόσμο του! Άλλωστε, μετά τη Λεωφόρο την περασμένη εβδομάδα, το σύνθημα «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός», ακούστηκε και στην «Tele 2 Arena» από τους «τρελαμένους» 500 και πλέον οπαδούς του που έκαναν το πέταλό τους… Λεωφόρο και έδωσαν ώθηση στην ομάδα για νίκη!

Με Γουακάσο φουλ μπακ!

Ο Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με ένα σύστημα που το περιμέναμε, αλλά και την έκπληξη στο πρόσωπο που είχατε διαβάσει στην «Π». Ο Γουακάσο έπαιξε αριστερός φουλ μπακ, αντί του ανήμπορου να βοηθήσει Χουλτ αλλά και του Νάνο. Εκτός της παρουσίας του Γκανέζου, ο Ιταλός είχε τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια, τους Κουτρουμπή, Μολέδο και Ιβανόφ στην τριάδα των στόπερ και τον Μέστο στο δεξί άκρο. Οι Ζέκα και Λεντέσμα ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Ιμπάρμπο και Λουντ να είναι τα στηρίγματα του Μπεργκ.

Στον αντίποδα, η ΑΪΚ και πάλι παρατάχθηκε με 3-6-1, έχοντας τον Κάρλγκρεν κάτω από τα δοκάρια και τους Κάρλσον, Γιόχανσον και Χούιβελντ στην άμυνα. Οι Σούντγκρεν και Χάουκσον στα άκρα, οι Οφόρι και Μπλόπεργκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι οι Ισιζάκι, Αφάνε πίσω από τον θηριώδη Μαρκάνεν.

«Μουδιασμένο» ημίχρονο

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στην «Tele 2 Arena» δεν ήταν το καλύτερο δυνατό καθώς οι «πράσινοι» ήταν αρκετά επιφυλακτικοί. Κυρίως λόγω του συνθετικού, το οποίο βράχηκε από τη βροχή αλλά και από τους ανθρώπους της ΑΪΚ για να το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο για τους παίκτες του Στραματσόνι. Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή, αλλά έβγαιναν με πολύ επιφυλακτικότητα στην επίθεση, χωρίς να καταγράψουν καθαρή ευκαιρία ως το πρώτο τέταρτο περίπου, όταν και ο Παναθηναϊκός με τον Ζέκα να κλέβει μπάλες και να πιέζει στην πρώτη πάσα των Σουηδών, έφερε το ματς σε ισορροπημένη κατάσταση και σταδιακά έψαχνε το γκολ που θα «καθάριζε» μια και καλή την πρόκριση. Αυτό δεν ήρθε στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Παναθηναϊκός δεν είχε κλασική ευκαιρία για γκολ, ενώ η ΑΪΚ από την πλευρά της προσπαθούσε μόνο με στημένες μπάλες και μακρινά σουτ του Ισιζάκι να απειλήσει.

Τους… κάρφωσε ο Ιμπάρμπο

Αφού έφυγε το πρώτο ημίχρονο, το οποίο είχε περισσότερο δυνατές μονομαχίες, υπό την ανοχή του Γάλλου ρέφερι Σαπρόν έπεσαν πολλές κλωτσιές από τους Σουηδούς, ο Παναθηναϊκός είχε στα χέρια του την όλη κατάσταση, ενώ με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ήρθε το γκολ που έβαλε τα πράγματα στην απόλυτα σωστή θέση τους! Στο 46’ ο Λουντ από αριστερά έδωσε στον Μπεργκ έξω από την περιοχή, αυτός περίμενε και την κατάλληλη στιγμή πέρασε τη μπάλα κάθετα στον Ιμπάρμπο, ο οποίος με το αριστερό την «κάρφωσε» στα δίχτυα και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό τρελαίνοντας τους 500 οπαδούς της ομάδας στην «Tele 2 Arena» και όλους τους υπόλοιπους σε όλη τη γη!

Τους «τέλειωσε» ο Μπεργκ!

Δυο λεπτά αργότερα, ο Λουντ πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, καθώς πέρασε όλη την άμυνα της ΑΪΚ, όμως ο Κάρλγκρεν κατάφερε να αποκρούσει το πλασέ του. Στο 62’ ο Νόρλινγκ ρίσκαρε αρκετά αφού πλέον δεν είχε περιθώρια και έβαλε στο ματς Άβντιτς και Γιασίν αντί των Αφάνε και Μπλόμπεργκ. Για ένα πεντάλεπτο περίπου, η ΑΪΚ πίεσε αλλά μετά το φάουλ του Ισιζάκι στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ στο 66’ ο Παναθηναϊκός… ξύπνησε και με μια γκολάρα στο 73’ «καθάρισε» και γυρίζει στην Αθήνα θριαμβευτής και ήδη στη φάση των play off του Europa League. Ήταν μια λάθος απομάκρυνση των Σουηδών, με τον Γουακάσο να παίρνει τη μπάλα, να ξεχύνεται στην περιοχή της ΑΪΚ και την κατάλληλη στιγμή να την «σπάει» στον Μπεργκ ο οποίος άδειασε έναν αμυντικό, και με το αριστερό την «κάρφωσε» στα δίχτυα για το 0-2 του Παναθηναϊκού στην «Tele 2 Arena»!



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια