Ο ζεόλιθος σε ατομικό επίπεδο

Ο ζεόλιθος σε ατομικό επίπεδο

Νίκος Λυγερός.
του Νίκου Λυγερού
Αν συνειδητοποιήσουμε τι μπορεί να μας προσφέρει ο ζεόλιθος σε ατομικό επίπεδο, θα προχωρούσαμε ακόμα πιο δυναμικά στην εξόρυξη του στην Ελλάδα μας. Αφού είναι δύσκολο να δούμε τι μπορούμε να προσφέρουμε στους άλλους σε φάση κρίσης, θα ήταν καλό ν’ ασχοληθούμε σε ατομικό επίπεδο.
Ο ζεόλιθος είναι χρήσιμος για τα χωράφια μας, για τις καλλιέργειές μας, για τα ζώα μας και για μας τους ίδιους, αφού συγκρατεί τα βαρέα μέταλλα, τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για ένα στρέμμα με αμπέλια
χρειαζόμαστε 150 κιλά ζεόλιθου που θα ήταν καλό να βάλουμε τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου κι αυτό να γίνει άλλες δύο χρονιές, στη συνέχεια δεν έχουμε πια να ασχοληθούμε με το θέμα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Το αποτέλεσμα θα είναι η εξοικονόμηση νερού, εξοικονόμηση λιπάσματος, μια πιο αποτελεσματική καλλιέργεια με μια αύξηση παραγωγής από 48% έως 66%. Αν προσθέσουμε ότι θα έχουμε καλύτερη ποιότητα ακόμα και στη γεύση, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή του ζεόλιθου. Κι αν χρησιμοποιούμε οργανικό λίπασμα, όπως είναι οι κουτσουλιές από κοτόπουλα, πρέπει να ξέρουμε ότι ο ζεόλιθος αφορά και στις οσμές. Κατά συνέπεια, μπορούμε και με μια βιολογική καλλιέργεια να έχουμε πολύ ωραία αποτελέσματα με μια ασύγκριτη ποιότητα που θα θυμίσει στους παλαιότερους τι σημαίνει πραγματική γεύση και άρωμα. Διότι ο ζεόλιθος διατηρεί όλες τις οργανοληπτικές ιδιότητες. Αν αυτή τη διαδικασία την κάνει ο καθένας που μπορεί, ακόμα και για τις γλάστρες του και τον κήπο του, τότε θα βοηθήσει και αυτός σε τοπικό επίπεδο την πατρίδα μας. Διότι θα καλυτερέψει πρακτικά και σε σταθερή βάση τη γη μας αλλά και το νερό μας, διότι δεν θα έχει ανάγκη να την ποτίσει εντατικά με νιτρικά προϊόντα...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια