Steem: Το νέο ανερχόμενο ψηφιακό νόμισμα

Άνοδο πάνω από 1000% σημείωσε το ψηφιακό νόμισμα Steem την Τρίτη - το νόμισμα που βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Steemit, μόλις δύο εβδομάδες μετά τις πρώτες πληρωμές σε χρήστες που έκαναν δημοσιεύσεις στη σελίδα.

Όπως αναφέρει o Guardian, το Steemit ανταμείβει - πληρώνει χρήστες που ανεβάζουν υλικό το οποίο λαμβάνει πολλά «likes». Οι ανταμοιβές γίνονται στο νόμισμα του κοινωνικού δικτύου, το Steem. Σημειώνεται πως το Steemit δεν έχει να κάνει «αποκλειστικά» με virtual νομίσματα, και τα θέματα συζήτησης και σχολιασμού ποικίλλουν, όπως και σε άλλα, «κανονικά» κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Νεντ Σκοτ, πρόκειται για μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «με κίνητρα».
Όσον αφορά στην ισοτιμία με τα πραγματικά νομίσματα, η τιμή του Steem την Τρίτη, σύμφωνα με τον Guardian, ήταν στα 1,75 δολάρια, κάτι που σημαίνει πως η συνολική αξία του «χρήματος» που κυκλοφορεί σε Steem ανέρχεται στα 151,8 εκατ. δολάρια (κυκλοφορούν συνολικά 81,6 εκατ. steems). Στις 4 Ιουλίου, όταν έγινε η πρώτη πληρωμή σε χρήστες με Steems από το Steemit, η αξία ήταν μόλις 13 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον Σκοτ.
Από τα 657 ψηφιακά νομίσματα που παρακολουθεί η ιστοσελίδα Coinmarket, το Steem είναι το πέμπτο μεγαλύτερο. Σημειώνεται πως τα ψηφιακά νομίσματα έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των επενδυτών, ως μηχανισμός μεταφοράς assets χωρίς τη διαμεσολάβηση «τρίτου». Όσον αφορά στο Steem, υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής με bitcoins εντός της πλατφόρμας, είτε για αγορές, είτε ως επένδυση.
Το Steemit λειτουργεί με τρόπο που θυμίζει το Reddit και το Facebook, καθώς ενθαρρύνει τους χρήστες να ανεβάζουν και να διαμοιράζονται υλικό. Ωστόσο, ενσωματώνει επίσης την τεχνολογία blockchain, που βρίσκεται πίσω από το Bitcoin. Το site είχε αρχίσει τη λειτουργία του σε πειραματική βάση, χωρίς ανταμοιβές, στις 4 Μαΐου.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια