Το σκάνδαλο Siemens και ο ολοκληρωτισμός

Η αναβολή και η προπαγάνδα της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης!


Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
Η SIEMENS είναι μια εταιρία που έχει διαφθείρει και αλώσει το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα, με βασικούς πυλώνες, από το 1988 και εντεύθεν, το «υποσύστημα Μητσοτάκη» και το «υποσύστημα Σημίτη», που λειτουργούσαν ως αλληλοκαλυπτόμενα συγκοινωνούντα δοχεία, με στόχο την προώθηση των συμφερόντων της εν λόγω εταιρίας στους διαγωνισμούς του Ελληνικού Δημοσίου.

Την ημέρα που «έσκασε» το σκάνδαλο της αναβολής επ' αόριστον της δίκης για ένα από τα σκάνδαλα της SIEMENS, μια δίκη που έχουν κάθε συμφέρον να μη γίνει τα στελέχη των ως άνω δύο υποσυστημάτων εξουσίας, είδαμε τον δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο, ευνοούμενο-ενεργούμενο του ΣΥΡΙΖΑ, να μεταβαίνει στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και να παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της μονοκομματικής ΕΡΤ, δηλαδή του μέσου το οποίο πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες για να έχουν έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, έγγραφα τα οποία, κατά την άποψή του, αποδείκνυαν ότι το ΥΠΕΞ δεν έχει ευθύνη για την αναβολή της δίκης.

Ο ορισμός της προπαγάνδας ολοκληρωτικών καθεστώτων, τα οποία άλλωστε υπηρέτησαν με εγκληματική ψυχραιμία και ο συνεντευξιάζων και ο συνεντευξιαζόμενος. Μην ξεχνάμε τους ύμνους στον Γιαρουζέλσκι...
Δεν είδαμε την ίδια ώρα να πηγαίνει ο ίδιος ή ένας άλλος, πιο... παρακατιανός δημοσιογράφος, ευνοούμενος του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι, για να τηρηθούν τα προσχήματα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, στην άλλη πλευρά, αυτή της Δικαιοσύνης, για να παρουσιαστούν στους Ελληνες πολίτες, που πληρώνουν όλα αυτά τα κομματικά φερέφωνα, οι θέσεις και των δύο πλευρών και να μορφώσει σωστή και αντικειμενική άποψη και γνώμη ο Ελληνας φορολογούμενος.

Το φαινόμενο αυτό, μαζί με σωρεία άλλων, όπως η ευθεία παρέμβαση στη δικαστική εξουσία, που είναι θεσμός «ισότιμος και ισόκυρος» με την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία, αποτελεί απόδειξη ότι η Ελλάδα έχει πάρει έναν ολισθηρό δρόμο, που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό, με όρους 21ου αιώνα.

Οσο για το ποιος φταίει για την αναβολή, όσο και να προσπαθούν με την προπαγάνδα να διαστρεβλώσουν τα πραγματικά γεγονότα, ολόκληρη, την πλήρη ευθύνη έχει η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο απευθύνθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας από τις 8 Απριλίου 2015, δηλαδή πολύ πριν από την έναρξη της δίκης, που ήταν η 27η Νοεμβρίου του 2015, ζητώντας την επίσημη μετάφραση του βουλεύματος.

Το υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε τη μετάφραση στις 13 Μαΐου 2016, δηλαδή σε ημερομηνία που σύμφωνα με το δικαστήριο η παράδοσή της δεν επέτρεπε τη συνέχιση της δίκης, με αποτέλεσμα την αναβολή της.
Οσο για τις δικαιολογίες ότι έχει φόρτο εργασίας η Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, είναι δικαιολογίες για γέλια.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να γίνει η δίκη στην ώρα της, λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος, θα έπρεπε να δώσει σε ιδιωτική εταιρία τη μετάφραση, να μεταφραστεί σε λίγες μέρες το βούλευμα και η Μεταφραστική Υπηρεσία να αναλάβει την επιμέλεια και την επικύρωση της μετάφρασης, γλιτώνοντας έτσι χρόνο και δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα στη δικαστική εξουσία να κάνει τη δουλειά της.

Ομως ποιος να σκεφτεί αυτή τη χώρα, ποιος να σκεφτεί τον Ελληνα πολίτη, που όσο διψά για Δικαιοσύνη άλλο τόσο διψά για την αλήθεια, όταν την υπηρετούν μίσθαρνα όργανα ενός κόμματος, με τρόπο μάλιστα που οδηγεί στον ολοκληρωτισμό.
Οσο για την απαράδεκτη και αντισυνταγματική επέμβαση στη Δικαιοσύνη, πληροφορούμεθα ότι επίκειται ο αποκεφαλισμός του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος είναι ο διευθύνων της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Πληροφορούμεθα επίσης ότι κάποιοι μεγαλόσχημοι που εμπλέκονται σε μεγάλες υποθέσεις ναρκωτικών και εγκληματικών οργανώσεων, όπως και κάποιοι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ, που εμπλέκονται σε υποθέσεις σχέσεων με κύκλους του αντιεξουσιαστικού χώρου και της λεγόμενης πολιτικής βίας, κάνουν πάρτι με την εξέλιξη αυτή. Γιατί ο Ντογιάκος τούς κάθεται στο... μάτι και περίμεναν την ευκαιρία για να τον εκπαραθυρώσουν και να πάρει τη θέση του κάποιος πιο βολικός με τα «θέλω» της παρέας που κυβερνά τη χώρα.

Μια χώρα που από τη μια πλευρά την κυβερνούσαν και καραδοκούν τα γνωστά διεφθαρμένα υποσυστήματα εξουσίας, πυλώνες των συμφερόντων της SIEMENS στην Ελλάδα, και από την άλλη την κυβερνούν ανίκανοι και επικίνδυνοι τύποι, που η εξουσιομανία και η ιδεοληψία τούς οδηγούν ακόμα και στον ολοκληρωτισμό.

Τελικά είναι να μην αναρωτιέται κανείς αν είναι δυνατόν να σωθεί αυτή η χώρα;

*μίσθαρνος, -η, -ο
(κακόσημο) που εκτελεί ένα έργο αποβλέποντας μόνο στις υλικές ωφέλειες που θα αποκομίσει και χωρίς να ενδιαφέρεται για την ηθική αξία του ή το συλλογικό καλό


** Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια