Pokémon GO: Επέλαση πόκεμον σε 200 χώρες ετοιμάζει η Niantic Labs

Σύντομα εκατοντάδες πόκεμον θα κρύβονται σε 200 χώρες, εκτιμά η Niantic. Στο μεταξύ, επιχειρεί να αναβαθμίσει τις υποδομές της για να διευρύνει την διάθεση του παιχνιδιού Pokemon Go που τοποθετεί τα εικονικά πλασματάκια σε πραγματικές τοποθεσίες, ανακατεύοντας το εικονικό με την πραγματικότητα προς το παρόν σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Γερμανία και Μ.Βρετανία.

Ο Τζον Χάνκε επικεφαλής της Niantic Labs που συνεργάστηκε με την Pokemon Company της Nintendo δεν φαίνεται να διακρίνει το λόγο να μην επεκτείνει τη διάθεση της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality, AR) και προχωρά. Από τις 15 Ιουλίου, το Google Play και το App Store εμφανίζουν διαθέσιμο το app σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία με δεκάδες χώρες να έπονται. «Γιατί να το περιορίσουμε;», είπε ο Χάνκε σε συνέντευξή του στο Reuters.

Το πρώτο παιχνίδι AR της Niantic Labs δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα-δυο μήνες για να φτάσει σε τόσες αγορές, σημείωσε ο Χάνκε. Στο Τόκιο, τα σχόλιά του οδήγησαν σε νέα αύξηση 10% της τιμή της μετοχή της ιαπωνικής Nintendo. Μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, η χρηματιστηριακή αξία της Nintendo εκτοξεύτηκε, αφού αυξήθηκε κατά 86% και της πρόσθεσε 17 δις δολάρια.

Το Pokemon Go θα διατεθεί στην Ιαπωνία, αλλά και στη Νότια Κορέα παρά τους περιορισμούς που αφορούν στην χαρτογράφηση περιοχών της χώρας λόγω των σχέσεών της με τη Βόρεια Κορέα, σημείωσε ο Χάνκε. Εντούτοις, ο επικεφαλής της εταιρείας που εκκολάφθηκε στην Google δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξος για την επέλαση των πόκεμον στην Κίνα, όπου εφαρμόζονται πλήθος περιορισμών.

Πώς όμως θα ρευστοποιήσει η Niantic Labs την αδιαμφισβήτητη ως τώρα επιτυχία του Pokemon Go; Ο Χάνκε είπε ότι εξετάζεται να εφαρμογστεί κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε με το πρώτο app AR της εταιρείας, το Ingress. Το παιχνίδι θα οδηγεί τους παίκτες σε σημεία που υποδεικνύουν χορηγοί διατεθειμένοι να πληρώσουν την Niantic Labs ανά επίσκεψη πελάτη. Έτσι, εικάζεται ότι σχετικά λίγοι -οκτώ στο Ingress- χορηγοί θα αποτελέσουν προορισμό, -PokeStops ή Gym- για όσους αναζητούν πόκεμον ανά τον κόσμο. Τέλος, η εταιρεία κάνει πωλήσεις αντικειμένων μέσα από την εφαρμογή (in-app), αξίας έως και 99 ευρώ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια