Μαζικές επιθέσεις του PKK: Τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν οι Τούρκοι στρατιώτες | Βίντεο

Του Βασίλη Καπούλα

Μαζικές επιθέσεις ξεκίνησε το PKK στην ΝΑ Τουρκία. Οι Κούρδοι επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Χακαρί, κατέστρεψαν άρματα μάχης στο Amed, τουρκικό κομβόι στο Colemerg ενώ Τούρκοι στρατιώτες τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν από Κούρδο ελεύθερο σκοπευτή που ...απλά παίζει μαζί τους. Ειδικά το ένα βίντεο ανήκει στην κατηγορία των "epic fails"του τουρκικού Στρατού...

Τούρκος στρατιώτης ερευνά για νάρκη, δεν την βλέπει και δίνει εντολή να προχωρήσει το τεθωρακισμένο το οποίο ανατινάζεται σκορπώντας το θάνατο...

Οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τουρκικές πηγές ενώ ισχυρίζονται πως σκότωσαν 35 μαχητές του PKK που προσπάθησαν να εισβάλλουν σε τουρκική βάση.

Ακόμη τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από IED στη Siirt και πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις πάλι σε Siirt και Ηakkari.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα σε αστυνομικό σταθμό επτά χλμ από το κεντρικό Hakkari.

Στο τέλος του ενός βίντεο υπάρχει το εξής μήνυμα όπως έχει μεταφραστεί από τα tourkikanea.gr:

“Στις 24/5/2016 και ώρα  11:30 οι ανταρτικές δυνάμεις μας πραγματοποίησαν δράση διακοπής κυκλοφορίας στον δρόμο μεταξύ του Τσαλντιράν του νομού Βαν και του Ντογουμπαγιαζίτ του νομού Άγρι και κατέστρεψαν πυρπολώντας 6 οχήματα του κράτους. Όταν γύρω στις 17:00 έφτασε για να επέμβει στρατιωτικό θωρακισμένο όχημα, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν δράση σαμποτάζ και το χτύπησαν αποτελεσματικά με τον ατομικό τους οπλισμό. Στην δράση αυτή το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς και σκοτώθηκαν 9 στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων ο ταγματάρχης Κιβάντς Τζεσούρ και δύο άλλοι υπαξιωματικοί”.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια