Ελικόπτερα των πραξικοπηματιών πέταξαν πάνω από την Κωνσταντινούπολη - Απογειώθηκαν F-16 να τα καταρρίψουν

Σε συναγερμό τέθηκαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Τουρκίας από τη νύχτα καθώς έκαναν πτήσεις πάνω από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τα ξημερώματα επιθετικά ελικόπτερα τα οποία θεωρείται πώς βρίσκονται υπό την κατοχή των πραξικοπηματιών. Δόθηκε μάλιστα εντολή να καταρριφθούν χωρίς καμία προειδοποίηση.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό της τουρκικής Αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη διατέθηκαν επιπλέον 1.800 αστυνομικοί, ενώ παραμένουν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, καθώς η πόλη δεν έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και υπάρχει ανησυχία πώς μπορεί να εκδηλωθεί και νέα απόπειρα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.
Τα σενάρια αυτά ενισχύθηκαν καθ' ότι χθες τη νύχτα τουλάχιστον 3 ελικόπτερα τα οποία δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Στρατού, αλλά των πραξικοπηματιών, έκαναν πτήσεις πάνω από περιοχές της Κωνσταντινούπολης. Κάποιοι άλλοι ανεβάζουν τον αριθμό σε 5 ελικόπτερα, τη στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν ότι 42 ελικόπτερα, μεταφορικά και επιθετικά δεν βρίσκονται στις βάσεις τους όπως θα έπρεπε.
Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε πώς αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπως επίσης και ειδικά στρατεύματα, τα οποία έχουν εντολή να προχωρήσουν στην κατάρριψη των ελικοπτέρων χωρίς καμία προειδοποίηση.
Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πώς απογειώθηκαν και μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις Μοίρες που ελέγχει πλήρως η κυβέρνηση προκειμένου να εντοπίσουν και να καταρρίψουν τα ελικόπτερα των πραξικοπηματιών.

Η όλη αυτή κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία και σκέψεις μήπως ετοιμάζεται και νέο πραξικόπημα. Κάτι που αποτυπώνεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χιλιάδες Τούρκοι πολίτες εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα στην πατρίδα τους.
Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 290, εκ των οποίων οι 100 είναι από την πλευρά των πραξικοπηματιών, ανάμεσα στους οποίους πολλοί στρατιώτες και τουλάχιστον 2.000 τραυματίες. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια