Die Welt: Οι ευρωπαίοι βλέπουν το 4ο Ράιχ να αναγεννιέται στη Γερμανία

Η "γερμανική διαχείριση" του προβλήματος της Ελλάδας οδήγησε τους ευρωπαίους πολίτες στο να δούνε με διαφορετική οπτική γωνία τη Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Και αυτό που είδαν τους τρόμαξε. Είδαν το 4ο Ράιχ να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του.
 
Διαπίστωσαν πως η Γερμανία επαναφέρει την οδυνηρή για την ευρωπαϊκή ήπειρο πολιτική της. Και φοβούνται πως έρχεται η σειρά τους...

Και αυτή ακριβώς η διαπίστωση είναι ένα γεγονός που εξανάγκασε την γερμανική Die Welt να ομολογήσει πως τα δεδομένα αντιμετώπισης των ευρωπαίων προς τους γερμανούς έχουν αλλάξει ριζικά και πως ο ευρωσκεπτικισμός μετατρέπεται σε αντιγερμανισμό. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε, που φέρονται ως οι εκούσιοι ή ακούσιοι πρωταγωνιστές επανάκαμψης της Γερμανίας που αρέσκεται στο να υποδουλώνει και να καταστρέφει. Και εάν η Ελλάδα υπήρξε η αφορμή για την στροφή στην αντίληψη των ευρωπαίων πολιτών για την Γερμανία, θεωρείται περισσότερο από βέβαιο πως η συνέχεια θα είναι εφιαλτική για τους γερμανούς πολίτες, οι οποίοι όπως επί Χίτλερ, απολαμβάνουν την γερμανική ευημερία, γνωρίζοντας αλλά και ταυτόχρονα αδιαφορώντας πως αυτή η ευημερία τροφοδοτείται από την καταστροφή λαών και χωρών.

«Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία βλέπει με αφορμή την Ελλάδα το μίσος απέναντι στη Γερμανία να παίρνει πανευρωπαϊκές διαστάσεις.

«Πριν από έναν χρόνο όλα ήταν διαφορετικά», γράφει η εφημερίδα. «Ο γερμανικός λαός παρουσιαζόταν στον αμερικανικό, τον ιταλικό ακόμη και στον αυστριακό Τύπο ως αυτός που έλυνε προβλήματα, έκανε μακροπρόθεσμα σχέδια, ως το πρότυπο που θα έπρεπε να ακολουθούν όλες οι σύγχρονες χώρες», παρατηρεί η εφημερίδα.

Μετά την καταλυτική ανάμειξη της Γερμανίας στην ελληνική κρίση όμως, το προφίλ της Γερμανίας φαίνεται να περνάει τη δική του κρίση. «Τώρα πια όμως, προωθείται η εικόνα του μισητού Γερμανού ο οποίος δεν διστάζει να υποτάξει μικρά κράτη, ο οποίος αψηφά τις ειρηνευτικές συνθήκες με τον εθνικισμό του και γεμίζει ανυπεράσπιστες οικονομίες με τον στρατιωτικό του εξοπλισμό», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Το μίσος για τη Γερμανία έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια της Ελλάδας και έχει εξαπλωθεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες», αναφέρει η εφημερίδα και εξηγεί: «Στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης γίνεται λόγος για βασανιστές κρατών, για τη μανία της Γερμανίας να υπερισχύσει ‘όλων’. Για μια Ευρώπη την οποία και πάλι η Γερμανία βομβαρδίζει μέχρι να την καταστρέψει και τώρα παρακολουθεί από ψηλά τη θέα. Για το ένστικτο των Γερμανών για παντοδυναμία. Για το τέταρτο Ράιχ».
Όπως σημειώνει η Die Welt: «Ο Ιταλός κοινωνιολόγος Λέλιο Ντεμικέλις έγραψε σε κείμενό του: ‘Όπως ο Βίλι Μπραντ κάποτε υποκλίθηκε στη Βαρσοβία, έτσι τώρα αναγκάζει η Μέρκελ τους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους να υποκλιθούν στο Βερολίνο’. Οι αφορισμοί αυτοί δεν περιορίζονται γεωγραφικά».

Ακόμη και ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, αν και κάπως πιο διπλωματικά, υιοθετεί ανάλογη ρητορική, σύμφωνα με τη Welt. Όπως σημειώνει τέλος το δημοσίευμα και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν έκανε λόγο επανειλημμένα για τα «φαντάσματα του παρελθόντος», ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι μίλησε για την «αφάνταστη ταπείνωση» των Ελλήνων από τη Γερμανία.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στην Πορτογαλία, όπου μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας παρουσιάζουν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ήπειρο, «πολύ μεγαλύτερη από την τρομοκρατία και τον λαϊκισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Όμως και σε πιο μετριοπαθείς χώρες, όπως για παράδειγμα στο Βέλγιο, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά. Η φλαμανδική εφημερίδα De Standaard γράφει για τη «Γερμανία και τους 18 νάνους», επισημαίνοντας ότι πλέον δεν πρόκειται «για τη συμπαθητική χώρα της επανένωσης».

Η αντιπάθεια της Ευρώπης στη σύγχρονη ηγεμονία της Γερμανίας φαίνεται άλλωστε και στη διαδικτυακή εκστρατεία μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων #BoycottGermany, που ξεκίνησε από την Ισπανία, σημειώνει η εφημερίδα.

Και μπορεί μεν το γερμανικό uber alles να είναι πανίσχυρο, όμως αυτή του η επάνοδος και η αυτματοποιημένη σύνδεση που γίνεται στην ευρωπαϊκή ιστορική μνήμη, θεωρείται βέβαιο πως θα ακολουθηθεί από κάτι ιδιαίτερα ισχυρό και διόλου θετικό για την ίδια την Ευρώπη και τους λαούς της. Η Ελλάδα, ως θύμα της γερμανικής αλαζονείας, έως και σήμερα υπόκειται σε απίστευτους εξευτελισμούς από την γερμανική πολιτική που κραδαίνει την ισχύ της και επιχαίρει για τα όσα αυτή η ισχύς επιβάλλει. Η Ευρώπη θυμάται ακόμη και κατανοεί την ιστορική τάση της Γερμανίας να εγκληματεί αδιαφορώντας για τις συνέπειες, προσδοκώντας όμως στην απόλυτη και με κάθε τρόπο και μέσο επιβολή της.

Όμως, παρά τις διαπιστώσεις των ευρωπαίων πολιτών για τη νέα γερμανική τερατογέννηση, κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να βρίσκονται σε αναμονή ουσιαστικής στήριξης της Ελλάδας και της αντίδρασης κατά του 4ου Γερμανικού Ράιχ, αλλά και των υπαρκτών και ορατών συμμάχων του, που ικανοποιούνται είτε επειδή λαμβάνουν ψίχουλα από τα αποτελέσματα της γερμανικής επιβολής είτε επειδή επιλέγοντας να συμμαχήσουν και να στηρίξουν τους γερμανικούς σχεδιασμούς έχουν αποφύγει την δική του καταστροφή...

Αυτή η Ευρώπη δεν έχει κανένα μέλλον με την Γερμανία να αποφασίζει και να διατάσσει, να δημιουργεί κανόνες για όλους και η ίδια να τους παραβιάζει όποτε της δημιουργούν προβλήματα, να εξαναγκάζει σε αλλαγή του δημογραφικού χάρτη των ευρωπαϊκών χαρτών επειδή η ίδια έχει μεγάλες ανάγκες από φτηνά εργατικά χέρια για τη βιομηχανία της, να επιχειρεί να εισβάλει και να επιβάλει τα συμφέροντά της σε περιοχές που είναι λίαν επικίνδυνες (π.χ. Βαλκάνια), ενώ δεν διστάζει να επιτίθεται στις οικονομίες των "εταίρων" της για να αναδείξει τη δική της οικονομία εκμεταλλευόμενη την διαφυγή κεφαλαίων προς τις γερμανικές τράπεζες πολλές εκ των οποίων θα έπρεπε να "έχουν κατεβάσει ρολά" προ πολλού.

Αυτή η Γερμανία, με την απολύτως επιθετική πολιτική και την απαίτηση -μέσω εκβιασμών και απειλών- να ακολουθήσει η Ευρώπη τις δικές της επιταγές, δεν μπορεί παρά να βρεθεί μεσοπρόθεσμα (ή και βραχυπρόθεσμα) αντιμέτωπη με τις ευθύνες της απέναντι στους ευρωπαϊκούς λαούς που έχουν διαπιστώσει πως η Γερμανία θρέφεται από τις σάρκες εκείνων που στοχοποιεί...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια