Η νέα ταραχή στη Μεσόγειο

«Η Τουρκία, δυστυχώς, κάθε ημέρα που περνά διολισθαίνει στο χάος και μαζί της μπορεί να συμπαρασύρει ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου σε μια περιδίνηση αποσταθεροποίησης και συρράξεων.
 
Μετατρέπεται στη Βόρεια Κορέα της περιοχής, μ' έναν φανατικό ισλαμιστή πρόεδρο που, αντί για μαγική "μπαγκέτα" διευθυντή ορχήστρας, κρατά σιδερένια ράβδο με την οποία τσακίζει τους αντιφρονούντες». Αυτά έγραφε «Η Θέση Μας» στη «δημοκρατία» στις 6 Μαΐου 2016. Ο τίτλος της στήλης ήταν «Η "Βόρειος Κορέα" της Μεσογείου» και αφορούσε την Τουρκία, που μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα διολισθαίνει σε απολυταρχία τύπου Αφγανιστάν, Βορείου Κορέας και Ισλαμικού Κράτους.

Η εφημερίδα μας είναι το μόνο ΜΜΕ στην Ελλάδα που έχει ασχοληθεί διεξοδικά και συστηματικά με το... φαινόμενο Ερντογάν και την ισλαμιστική στροφή της γειτονικής χώρας.

Στις 21 Ιουνίου, με αφορμή τις ίσες αποστάσεις μεταξύ θυτών και θυμάτων που κράτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας για τον ξυλοδαρμό των οπαδών του συγκροτήματος Radiohead, επειδή σε περίοδο Ραμαζανίου άκουγαν μουσική, η εφημερίδα μας επισήμαινε: «Οι Ευρωπαίοι αλλά και οι Αμερικανοί νομίζουν ότι το πρόβλημα της Τουρκίας, που μετατρέπεται ταχέως σε θεοκρατικό σουλτανάτο, θα πάψει να υπάρχει, αν σταματήσουν να το σκέφτονται! Στην Αφρική αυτή την τακτική ακολουθούν οι στρουθοκάμηλοι και στη Δύση οι ελίτ».

Τώρα τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που διαδραματίζονται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα των Τούρκων στρατιωτικών καθιστούν σαφές ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώκει να γίνει ένας σουνίτης Χομεϊνί.

Εμπλέκοντας τον λαό και κινητοποιώντας τον για να υπερασπιστεί την κυβέρνησή του ο πρόεδρος της Τουρκίας ουσιαστικά καθίσταται απόλυτος άρχων στη χώρα του και δημιουργεί έναν λαϊκό στρατό «φρουρών της επανάστασης», όπως είχε γίνει με την κοσμική Περσία του Σάχη, που μετετράπη σε θεοκρατικό Ιράν των αγιατολάδων.

Η απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση επισφραγίζεται και με τα «νταϊλίκια» του πανικόβλητου και υπερφίαλου Ερντογάν προς τις ΗΠΑ.

Επικίνδυνοι και ενδιαφέροντες οι καιροί μας.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια