Τρεις φορές βομβάρδισαν οι Ρώσοι τους Αμερικανούς

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Ρωσικά βομβαρδιστικά που επιχειρούν στην Συρία βομβάρδισαν τις τελευταίες μέρες τρεις φορές αμερικανικές θέσεις στην νότιο περιοχή της χώρας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται την αμερικανική εφημερίδα, Wall Street Journal και τα οποία υποστηρίζουν ότι οι βομβαρδισμοί αυτοί έγιναν για να πιέσουν τις ΗΠΑ να συνεργαστούν με τους Ρώσους στον πόλεμο κατά των ισλαμιστών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, οι Ρώσοι βομβάρδισαν στις 16 Ιουνίου την περιοχή Al-Tanf στα σύνορα Συρίας Ιορδανίας όπου υπάρχει μια βάση Αμερικανών και Βρετανών που υποτίθεται ότι επιχειρούν να εμποδίσουν την διείσδυση ισλαμιστών απ την Ιορδανία στην Συρία. Ο βομβαρδισμός επαλείφθηκε 24 ώρες μετά. Στη συνέχεια στις 12 Ιουλίου λίγες μόλις μέρες πριν από το τουρκικό πραξικόπημα, οι Ρώσοι βομβάρδισαν στόχο 50 χιλιόμετρα μακριά από το Al-Tanf, θέσεις των ισλαμιστών που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς.

Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την ρωσική βάση της Λαττάκειας και οι Ρώσοι δικαιολόγησαν την επέμβαση τους σε αιτήματα του αμερικανικού Πενταγώνου ότι επιχειρούσαν να βομβαρδίσουν δυνάμεις του ISIS που δρούσαν στην περιοχή.

Το θέμα έθιξε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζων Κέρυ, στην επίσκεψη του την περασμένη εβδομάδα στην Μόσχα, όπου όμως του ζητήθηκε με σαφή τρόπο από τους Ρώσους η άμεση συνεργασία των Αμερικανών στην καταπολέμηση της Al Nusra. Μάλιστα τέθηκε στον Αμερικανό το ζήτημα ότι φτάνει πια η υποκρισία στον εμφύλιο της Συρίας και ότι ή θα ενωθούν να πολεμήσουν τους Ισλαμιστές, ή οι Αμερικανοί θα συνεχίζουν να τους υποστηρίζουν με όλες τις συνέπειες αυτής της κατάστασης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια