FeaturedPost Slider Top

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

Το Ολλανδικό τέρας που εξέθρεψε ο Β. Σόιμπλε

Γράφει ο Δημήτρης Ριζούλης

Η κατάσταση με τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και τους λοιπούς «μικρούς δικτάτορες» που κινούν τα νήματα και αποφασίζουν για τις τύχες των λαών κατά το δοκούν έχει προ πολλού ξεφύγει. Πλέον όμως όλα αυτά τα μοιραία πρόσωπα δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα και με θράσος δείχνουν το πραγματικό απάνθρωπο πρόσωπό τους.

Κορυφαία περίπτωση, ο πολύς Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup, που δήλωσε χθες την απογοήτευσή του (!!!) επειδή δεν επιβλήθηκαν τελικά πρόστιμα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες «χαλάρωσαν» τη λιτότητα και δεν συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις...

Την ώρα που η Κομισιόν έλαβε μια σωστή απόφαση, αντιλαμβανόμενη επιτέλους τη δίνη στην οποία βρίσκεται συνολικά η Ε.Ε., ο πάμπλουτος Ολλανδός πολιτικός (με βασικό μισθό 13.000 ευρώ τον μήνα) δημοσίως έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του και να προειδοποιήσει τις δύο χώρες (ως τιμωρός-εκδικητής) «να μη χαίρονται, γιατί κινδυνεύουν ακόμα»!

Ποιος μάζεψε όλους αυτούς τους τύπους, τους ανέσυρε από την αφάνεια και τους κατέστησε αφεντικά της Ευρώπης; Φυσικά η Γερμανία. Τώρα όμως τρέχει και η ίδια να σωθεί από τα «τέρατα» που δημιούργησε! Ο Ντάισελμπλουμ προωθήθηκε με νύχια και με δόντια από τον Σόιμπλε και τελικά έγινε επικεφαλής του Eurogroup, παρότι είχε υπουργική εμπειρία μόλις επτά εβδομάδων! Ομως οι γκάφες και η αλαζονεία του έθεσαν σε κίνδυνο το γερμανικό «οικοδόμημα». Ποιος δεν θυμάται ότι δημοσίως τον επέπληξε ο Σόιμπλε επειδή έσπευσε στην Αθήνα για να συναντήσει τον Βαρουφάκη (όταν ειπώθηκε το περιβόητο «ουάου»), χωρίς να λάβει σχετική εντολή! Ετσι, σταδιακά οι Γερμανοί τού τράβηξαν το χαλί και πέρσι υποστήριξαν για την ηγεσία του Eurogroup τον αντίπαλό του, τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.

Απέτυχαν όμως να διώξουν τον πονηρό Ολλανδό, που είχε βρει άλλους συμμάχους και επανεξελέγη. Ο Σόιμπλε ποτέ δεν «χώνεψε» την ήττα του και συνεχίζει να στηρίζει τον Λουίς ντε Γκίντος. Μαζί του άλλωστε τηλεφωνούσε στους επιτρόπους της Κομισιόν για να ακυρωθεί το πρόστιμο στην Ισπανία! Να λοιπόν γιατί «θύμωσε» τόσο πολύ ο Γερούν... Επειδή ο Σόιμπλε τον «άδειασε» για ένα θέμα στο οποίο έχουν πλήρη ταύτιση απόψεων (την επιβολή της σκληρής λιτότητας), ώστε να κάνει «δώρο» μια ευνοϊκή απόφαση στον (αντίπαλο) Ισπανό υπουργό Οικονομικών!

Ολα αυτά επιβεβαιώνουν ότι το «πιστό σκυλί» του Βερολίνου (στον ελεύθερο χρόνο του εκτρέφει χοίρους!) πλέον «απελευθερώθηκε», γι' αυτό έγινε ακόμα πιο επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο! Και να σκεφτεί κανείς ότι κατά τ' άλλα ο Γερούν Ρενέ Βίκτορ Αντον Ντάισελμπλουμ (όπως είναι το πλήρες όνομά του) είναι μια φαιδρή περίπτωση πολιτικού! Εγινε γνωστός στη χώρα του επειδή έβγαινε στα τηλεπαράθυρα καταγγέλλοντας τη βία στα βιντεοπαιχνίδια και το μόνο πτυχίο του είναι στην αγροτική οικονομία από το περιφερειακό πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν! Μάλιστα για χρόνια έλεγε ψέματα για τις σπουδές του, παρουσιάζοντας πλαστό βιογραφικό. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είχε πτυχίο από το University College Cork, όμως αργότερα αποκαλύφθηκε ότι απλώς φοίτησε κάποιους μήνες και ουδέποτε απέκτησε τίτλο.

Αυτός ο ανεπάγγελτος πλαστογράφος (με μοναδική εργασιακή προϋπηρεσία τη γραμματειακή υποστήριξη στο κόμμα του) κουνά σήμερα το δάχτυλο σε όλους τους Ευρωπαίους παριστάνοντας τον προστάτη της νομιμότητας και της «τάξης»! Να τον χαιρόμαστε...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :