Έκτακτο: Πληροφορίες για πραξικόπημα ή τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

Το Reuters μεταδίδει ανακοίνωση του στρατού ότι έχει καταλάβει την εξουσία


Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία, έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στο Γενικό Επιτελείο στρατού. Η ΕΡΤ, μετέδωσε πληροφορίες από τα τουρκικά μέσα που είναι συγκεχυμένα καθώς μερίδα του τύπου κάνει λόγο για πραξικόπημα, ενώ άλλα ΜΜΕ για τρομοκρατική επίθεση.



 Ελικόπτερα και μαχητικά σε χαμηλές πτήσεις έχουν αναπτυχθεί πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα ενώ οι δυο γέφυρες του Βοσπόρου έχουν κλείσει για λόγους ασφαλείας.
Στις γέφυρες έχουν παραταχθεί στρατιώτες.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr o πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην χώρα, δηλώνοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλύσουν την κατάσταση.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως είναι λάθος να χαρακτηριστούν τα γεγονότα ως ένα πραξικόπημα αλλά αποτελούν μια απόπειρα ενός μέρους των ενόπλων δυνάμεων.
Πρόσθεσε πως τίποτε δεν πρόκειται να βλάψει την τουρκική δημοκρατία και κάλεσε σε ψυχραιμία.
Μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται έξω από το γραφείο του αρχηγού του στρατού, σύμφωνα με το Dogan.
Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια