Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό πατάτες
- 40 γραμμάρια ρίγανη
- 70 γραμμάρια μαϊντανός
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- αλεύρι
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρέσκο
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε μία λεκάνη. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τα αβγά, το αλατοπίπερο και το τριμμένο ψωμί για να σφίξουν οι κεφτέδες.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε μικρούς κεφτέδες. Τους αλευρώνουμε, τους κουνάμε λίγο στο κόσκινο να φύγει το πολύ αλεύρι και να μη μας χαλάσει το λάδι, τους τηγανίζουμε και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια