Το όνειδος της απραξίας

«Υπαίθριες ντουσιέρες, μαγειρεία και μεγάλα καζάνια, αιώρες και σκηνές. Μόνο σε πανεπιστήμιο δεν παραπέμπει η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες πέντε ημέρες το ΑΠΘ. Οι περίπου 600 αλληλέγγυοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετέχουν στο No Border Camp - Thessaloniki 2016, έχουν μετατρέψει το ίδρυμα σε ελεύθερο κάμπινγκ».

Αυτά έγραφε σε ρεπορτάζ της η «δημοκρατία» για τα χάλια που αντικρίζουν οι πολίτες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Χωρίς άδεια, με την ισχύ που αντλούν από τον τσαμπουκά τους αλλά και τη σιγουριά (άραγε, από πού την αντλούν;) ότι ουδείς πρόκειται να τους τιμωρήσει για τις ανομίες τους, ημεδαποί και αλλοδαποί αναρχικοί, ακροαριστεροί και λοιποί «αλληλέγγυοι» έχουν μετατρέψει σε τσαντίρι ένα πανεπιστήμιο και καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία.

Στη Θεσσαλονίκη εμπεδώνεται η εικόνα της απουσίας του ελληνικού κράτους, της ατολμίας των εκπροσώπων των θεσμών και της ισχύος των ύποπτων κύκλων, που πίσω από τις επωνυμίες διάφορων ΜΚΟ και τη βιτρίνα της «αλληλεγγύης» κρύβουν εχθρικά προς την Ελλάδα συμφέροντα.

Σε ένα κρεσέντο αυθαιρεσίας και πρόκλησης, η αλλόκοτη ομήγυρη που διαφεντεύει την τύχη των εγκαταστάσεων που ανήκουν στον ελληνικό λαό άρχισε να μεταφέρει πρόσφυγες στους χώρους της κατάληψης! Προφανής στόχος είναι η δημιουργία μιας δεύτερης... Ειδομένης στο ΑΠΘ.

Αυτό που εντυπωσιάζει και ταυτόχρονα γεννά αισθήματα θλίψης στους πολίτες δεν είναι τα όργια παρανομίας των αναρχικών, των ακροαριστερών και των διάφορων έμμισθων βαλτών και ενεργουμένων ξένων δυνάμεων. Πάνω απ' όλα, απογοητεύει η απουσία του κράτους και η ευθυνοφοβία όλων όσοι θα έπρεπε ήδη να έχουν ενεργήσει για την αποκατάσταση της τάξης.

Ολοι καλύπτονται πίσω από ανούσιες λέξεις και μετακυλούν τις ευθύνες σε τρίτους - αρκεί να μην ακουστεί το όνομά τους στην υπόθεση.

Ωστόσο, επειδή είναι πολύ επικίνδυνα τα παιχνίδια με τις «διανομές» προσφύγων σε διάφορα σημεία της χώρας, η Δικαιοσύνη οφείλει να πράξει στο ακέραιο το καθήκον της και να διατάξει τις υπηρεσίες του κράτους να πράξουν τα δέοντα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια