Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο αλλά και σε υπόγειο σταθμό – Φόβοι για δεκάδες θύματα | Βίντεο

Πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο σε ένα εμπορικό κέντρο στο Μόναχο της Γερμανίας.


Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσα θύματα  υπάρχουν ή ποιοι είναι οι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 νεκρούς.


Το περιστατικό λαμβάνει χώρα στο εμπορικό κέντρο Ολύμπια  στην περιοχή Μουζάχ. Ακολούθησαν πληροφορίες για πυρά μέσα σε καφέ σε σταθμό του U- Bahn, ο οποίος έκλεισε, αλλά και αναφορές για πυροβολισμούς σε άλλο σημείο του Μονάχου στο Μαριένπλατζ. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άνδρας μπήκε στο κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.  Αργότερα εγκατέλειψε το εμπόριο κέντρο και κατευθύνθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό. Μάλιστα οι Αρχές ζήτησαν από τον κόσμο να παραμείνει σπίτι του σε όλο το Μόναχο και απόπ τα ταξί να μην παίρνουν κούρσες  το οποίο σημαίνει ότι ο δράστης ή οι δράστες  κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.
Ολα ξεκίνησαν όταν περίπου στις 18:00 (τοπική ώρα) δέχθηκε κλήση έκτακτης ανάγκης η αστυνομία, για έναν άνδρα ένοπλο που άνοιξε πυρ μέσα σε φαρμακείο. Μάλιστα, οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για 30 πυροβολισμούς από πλευράς του μακελάρη, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι διέφυγε προς τον κοντινό σταθμό του τρένου. Αυτή την ώρα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της βαυαρικής πόλης έχουν σταματήσει.
Το εμπορικό κέντρο εκκενώνεται.
Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για την ταυτότητά του   συγκλίνουν είτε σε αυτό  του «μοναχικού λύκου» που ριζοσπαστικοποιήθηκε ή  σε άτομο προέρχεται από την ακροδεξιά.




Το περιστατικό έρχεται μία εβδομάδα μετά το μακελειό στη Νίκαια όπου 84 άτομα έχασαν τη ζωή τους  και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν «γαζώθηκαν» από φορτηγό που οδηγούσε Τυνήσιος ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών.

Πηγή: crashonline.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια