Η «απιστία» είναι το τελικό χτύπημα σε μια προβληματική σχέση

Η απιστία είναι στις μέρες μας σύνηθες φαινόμενο ανάμεσα στα ζευγάρια, είτε είναι παντρεμένα, είτε συζούν, είτε απλά σε σχέση.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η απιστία είναι εξαιρετικά σοβαρό γεγονός για μία σχέση και χρειάζεται καθοδήγηση και βοήθεια από ειδικούς για να ξεπεραστεί και να καταφέρει το ζευγάρι να επανέλθει σε μια υγιή σχέση.
Μελέτη που έγινε από Αμερικανούς επιστήμονες διαπίστωσε ότι το 44% των ανδρών και το 25% των γυναικών έχουν «απατήσει» έστω και μία φορά τον ή την σύντροφό τους.
Και στις δύο περιπτώσεις ο/η απατημένος/η σύντροφος χρειάζεται χρόνο για να ξεπεράσει το γεγονός αυτό.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι αν τα ζευγάρια αυτά ζητήσουν τη βοήθεια ειδικού τότε, έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να ξεπεράσουν το γεγονός και να παραμείνουν μαζί, καθώς μόνο ένας εξειδικευμένος σύμβουλος με ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες θα μπορέσει να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον και για τους δύο, που θα τους δώσει ώθηση να συζητήσουν το πρόβλημα και να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους.
Όπως λένε οι επιστήμονες, οι ειδικοί της ψυχικής υγείας λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση αντιμετώπισης τέτοιων προβλημάτων. Επισημαίνουν δε, ότι το απατημένο άτομο μέσα στη σχέση βιώνει πολύ έντονα αρνητικά συναισθήματα, νιώθει εξαπατημένο και δεν ξεχνάει εύκολα το περιστατικό αυτό, πόσω μάλλον αν η απιστία έχει γίνει κατ’ εξακολούθηση.
Είναι πολύ σημαντικό, όπως λένε, το απατημένο άτομο να συνειδητοποιήσει ότι η απιστία που προέκυψε είναι ευθύνη του ατόμου που την έκανε και όχι δική του. Γι’ αυτό μόνο ένας ειδικός θα μπορεί να διαγνώσει αν υπάρχουν συναισθηματικές και πνευματικές διαταραχές ανάμεσα στο ζευγάρι. Συνήθως, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, ένας γάμος ή μια σχέση έχουν ήδη σοβαρά προβλήματα και η απιστία είναι αυτή που δίνει το «τελικό χτύπημα» και τους φέρνει στον χωρισμό.
Ωστόσο, για να αποκατασταθεί η σχέση και να σωθεί θα πρέπει να το θέλουν και οι δύο γιατί χρειάζεται σκληρή δουλειά με διάρκεια. Οι ειδικοί έχουν υπολογίσει ότι για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό χρειάζονται περίπου 2 έτη επιμονής και υπομονής και από τους δύο συντρόφους. Είναι πολύ δύσκολο να ξεχαστεί το γεγονός αλλά και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.
Αν υπάρχει μια καλή βάση στη σχέση τους τότε αυτό είναι ευκολότερο. Γιατί όπως έχει διαπιστωθεί, στις περισσότερες των περιπτώσεων  η απιστία συμβαίνει γιατί ένας εκ των δύο συντρόφων πολύ απλά αναθεωρεί τα θέλω του στη ζωή του.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια