«Βγάζει» τον στρατό στην επαρχία η Γαλλία μετά τον αποκεφαλισμό του ιερέα

Την απόφαση να ενισχύσει με στρατό την γαλλική επαρχία πήρε η κυβέρνηση του Παρισιού, με το Ελιζέ να εκπέμπει μήνυμα ενότητας μετά τη χθεσινή σφαγή του ιερέα στην εκκλησία της Ρουέν στη Νορμανδία από τζιχαντιστές και εν μέσω ανησυχίας ότι θα μπορούσε να παραπέμψει σε «θρησκευτικό πόλεμο».

Να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωί ο Φρανσουά Ολάντ, είχε συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με θρησκευτικούς ηγέτες, έκτακτο συμβούλιο Άμυνας και Ασφάλειας όπως και υπουργικό συμβούλιο.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσαν ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στην γαλλική επαρχία. Ένα 24ωρο μετά τη σφαγή σε εκκλησία κοντέ στη Ρουέν, η στρατιωτική δύναμη που συμμετέχει στην επιχείρηση «Sentinelle» θα ενισχυθεί κάνοντας πιο αισθητή την παρουσία της στην επαρχία. Συνολικά,  δέκα χιλιάδες στρατιώτες ανήκουν στο προσωπικό που συμμετέχει στην επιχείρηση «Sentinelle». Οι έξι χιλιάδες είναι στην γαλλική επαρχία και οι τέσσερις χιλιάδες στο Παρίσι, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Θα υπάρξει ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στην γαλλική επαρχία» όπως ανακοίνωσαν οι δύο Γάλλοι υπουργοί.

Επίσης, η επιχείρηση «Sentinelle» τέθηκε σε εφαρμογή στη Γαλλία μετά τα τυφλά χτυπήματα που πραγματοποιήθηκαν το 2015 από τζιχαντιστές στην καρδιά του Παρισιού. Η επιχείρηση «Sentinelle» αφορά την ανάπτυξη Γάλλων στρατιωτών ως ενίσχυση της αστυνομίας σε όλη τη γαλλική επικράτεια.

Νωρίτερα το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου πέρασαν οι θρησκευτικές ηγέτες Χριστιανών, Μουσουλμάνων, Εβραίων και Βουδιστών. Οι θρησκευτικοί ηγέτες ζήτησαν αυστηρότερα μέτρα μέτρα ασφαλείας στους χώρους λατρείας.Ο Αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, καρδινάλιος Αντρέ κάλεσε τους καθολικούς να «ξεπεράσουν το μίσος που μπαίνει στις καρδιές τους» και να «μην παίξουν το παιχνίδι» του Iσλαμικού Κράτους  που «επιθυμεί να στρέψει παιδιά της ίδιας οικογένειας το ένα εναντίον του άλλου».

Από την πλευρά του, ο ιμάμης του Παρισιού Νταλίλ Μπουμπακέρ εξέφρασε την βαθιά του θλίψη εκ μέρους των γάλλων μουσουλμάνων για την αιματηρή επίθεση στην εκκλησία, την οποία χαρακτήρισε «βλάσφημη ιεροσυλία».
Επισήμανε, ακόμη, ότι οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας θα πρέπει να πιέσουν για καλύτερη εκπαίδευση των μουσουλμάνων κληρικών και έθεσε το ζήτημα της ανάγκης αναθεώρησης των μουσουλμανικών θεσμών.

Την ώρα που οι θρησκευτικοί ηγέτες ζητούν από τις γαλλικές αρχές να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας, αποκαλύπτεται ότι, η εκκλησία όπου έσφαξαν χτες τον άτυχο ιερέα βρισκόταν σε λίστα του Ισλαμικού Κράτους με τους επόμενους στόχους και μάλιστα ότι οι γαλλικές αρχές ήταν ενήμερες από τον Απρίλιο του 2015! «Γιατί δεν έκανε κανείς τίποτα;» διερωτάται η βρετανική εφημερίδα «Express» που επισημαίνει ότι οι γαλλικές αρχές ήξεραν από τον Απρίλιο του 2015 ότι η εκκλησία ήταν σε λίστα με τους επόμενους στόχους του Ισλαμικού Κράτους. Η εκκλησία στην πόλη "Saint Etienne du Rouvray" ήταν μία από τις καθολικές εκκλησίες που είχε συμπεριληφθεί σε λίστα που είχε βρεθεί στο σπίτι ενός μαχητή του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος έχει συλληφθεί.   Το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα γιατί οι αρχές δεν είχαν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας  στη συγκεκριμένη εκκλησία ενώ ήξεραν ότι μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών.

Η λίστα με το όνομα της εκκλησίας ανακαλύφθηκε στο σπίτι του Σιντ Αχμέντ Γκλαμ, του 24χρονου που είχε  συλληφθεί από τις γαλλικές αρχές τον Απρίλιο του 2015. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η λίστα αυτή είχε τους στόχους των επικείμενων επιθέσεων που είχε προγραμματίσει η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας που επικρατεί στη Γαλλία είναι και η ανοιχτή επιστολή ενός πρώην δημάρχου επί 24 χρόνια της πόλης Βενισιέ, και για ένα διάστημα βουλευτή, Αντρέ Γκερέν, όπου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στον Φρανσουά Ολάντ, λίγες ώρες μετά την σφαγή ιερέα στο χωριό  Saint-Etienne-du-Rouvray.

Στην επιστολή του καλεί τον γάλλο πρόεδρο να χτυπήσει «χωρίς προηγούμενο την ισλαμική γάγγραινα» και δηλώνει πεπεισμένος ότι πρέπει «να περάσουμε σε ένα άλλο στάδιο για να αποκαταστήσουμε την δημοκρατική τάξη και για να ξαναδώσουμε στο κράτος την ισχύ και την νομιμότητά του».

«Η Γαλλία πάσχει από την γάγγραινα του ισλαμισμού και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χάσαμε ολόκληρα εδάφη στη δημοκρατία μας», γράφει, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Από τη δεκαετία του 1990, γράφει ο Γκερέν, «μια πραγματική ιδεολογία ρήξης και μίσους εναντίον της Γαλλίας αναπτύχθηκε, σαπίζοντας τα μυαλά των παιδιών μας και τη ζωή στις συνοικίες μας. Μπήκε στα κεφάλια σαν ιδεολογικός ιός, εθνοτικός, αντισημητικός, συνωμοσιολογικός, αντι-γαλλικός και εναντίον των λευκών και συνέχισε να εξαπλώνει παντού το μίσος για τη Γαλλία.

Οταν τα κοινωνικά γκέτο γίνονται εθνικά γκέτο, το συμπέρασμα είναι ένα: η συνοικία δεν είναι πλέον λευκή, μαύρη, μιγάς, είναι ο εθνοτισμός που κυριαρχεί και ο νόμος της σαρία που γίνεται κανόνας στο δημόσιο χώρο», αναφέρει.

Για τον κ. Γκερέν, «ορισμένα από τα παιδιά μας δεν θεωρούν ότι είναι Γάλλοι. Είναι πριν απ'όλα μουσουλμάνοι. Το λένε με περηφάνεια και μας ενσταλάζουν έναν λόγο προκατασκευασμένο και δηλητηριασμένο που τους έχουν μάθει».

Ο Γκερέν επαναλαμβάνει ότι αισθάνεται πάντα «κομμουνιστής και δημοκράτης» και καλεί Δεξιά και Αριστερά «να κάνουν μια κοινή διάγνωση και να ορίσουν τον εσωτερικό εχθρό».

Για να αγωνιστεί η Γαλλία εναντίον αυτής της πραγματικότητας «που έκανε κύστη στην κοινωνία μας εδώ και πολλές δεκαετίες», ο Γκερέν προτείνει «μια μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού για την ασφάλεια», την δημιουργία μιας υποχρεωτικής θητείας πολιτών, την αναχαίτιση των πιθανών τρομοκρατών, τον επανακαθορισμό των εθνικών συνόρων και τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Ο Γκερέν είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν εναντίον του μουσουλμανικού ενδύματος σε δημόσιο χώρο και στην ανοιχτή επιστολή του στον Ολάντ απαιτεί την εφαρμογή αυτού του νόμου.

Σε συνέντευξή του, ο Γκερέν επιτέθηκε στον γάλλο πρόεδρο

«Ας σταματήσουμε αυτό το παραμύθι με τον μοναχικό λύκο. Αυτά είναι βλακείες. Εδώ υπάρχει έδαφος. Ολοι αυτοί οι ριζοσπαστικοποιημένοι νεαροί τρέφονται στο έδαφός τους. Η σαλαφιστική ιδεολογία κάνει ανυπολόγιστη ζημιά, ο νόμος της σαρία είναι κυρίαρχος. Και ακολουθούν, διδαχή, αγοραφοβία, ομοφοβία, πίεση κατά των μικτών γάμων, σεξισμός, αντισημητισμός. Χωρίς να ξεχνάμε τον ρατσισμό εναντίον των λευκών και εναντίον της Γαλλίας που είναι ταμπού για τους πολιτικούς. Γιατί αφήνουμε αυτό το ερώτημα στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο;», δήλωσε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια