Σφαγή Κούρδων στην Συρία: Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες σε διπλή επίθεση στην πόλη Καμισλί

Τουλάχιστον 44 νεκροί και 170 τραυματίες είναι ο απολογισμός των θυμάτων από τη διπλή επίθεση στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους.

Όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, την πρώτη τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, ακολούθησε άλλη μία που πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένη μοτοσικλέτα σε κεντρικό δρόμο στο δυτικό άκρο της πόλης Καμισλί.

"Δύο μεγάλες διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν τη δυτική πλευρά της πόλης Καμισλί την οποία ελέγχουν κούρδοι μαχητές", ανακοίνωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν κοντά στο αρμόδιο όργανο για την Άμυνα της αυτόνομης διοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι, εντός μιας περιοχής στην οποία βρίσκονται πολλά οργανισμοί - κυρίως ασφαλείας - της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης.

Το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, στην οποία ανήκει το Καμισλί, ελέγχεται από τις κουρδικές δυνάμεις που έχουν εγκαθιδρύσει εκεί μια αυτόνομη διοίκηση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια