Συναγερμός στο Αιγαίο - Έρευνες για δύο φουσκωτά με περίπου 30 άνδρες

Δύο ελικόπτερα έχουν απογειωθεί για να ερευνήσουν την περιοχή νότια της Σύμης, όπου φαίνεται πως πλέουν δύο φουσκωτά, στα οποία ενδεχομένως να επιβαίνουν 25 με 30 κομάντος που είχαν επιχειρήσει να συλλάβουν τον Ερντογάν στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε στη Μαρμαρίδα.

Στην περιοχή πλέουν ήδη η πυραυλάκατος "Βότσης" και η κανονιοφόρος "Ναυμάχος" αλλά και σκάφη του λιμενικού Σώματος, τα πληρώματα των οποίων κάνουν έρευνες ακόμα και σε τουριστικά σκάφη προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος στρατιωτών που έχουν πάρει μέρος στο πραξικόπημα.
Οι ελληνικές Αρχές έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή σε κόκκινο συναγερμό, ωστόσο τα τελευταία 24ωρα η επαγρύπνηση έγινε ακόμα μεγαλύτερη καθώς οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ομάδα κομάντος που κρύβεται στα βουνά της νοτιοδυτικής Τουρκίας για να αποφύγει τη σύλληψη.

Η ομάδα αυτή ήταν επιφορτισμένη να συλλάβει και να θέσει υπό περιορισμό τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Τώρα οι Αρχές δεν αποκλείουν στα δύο φουσκωτά, που σύμφωνα με πληροφορίες πλέουν ακόμα (ώρα 18:50) σε τουρκικά χωρικά ύδατα, να επιβαίνουν οι εν λόγω ανδρές που μη έχοντας άλλο καταφύγιο αποφάσισαν να αυτομολήσουν στην Ελλάδα, όπως έκαναν πριν από μερικές ημέρες αξιωματικοί που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια