Αποκαλύπτεται σχέδιο διαφυγής του Ερντογάν στα Ελληνικά νησιά το βράδυ της 15/7

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yenş Şafak, το κρίσιμο βράδυ του πραξικοπήματος και ενώ ο Ερντογάν πληροφορήθηκε από τον γαμπρό του με έξη ώρες καθυστέρηση ότι κίνημα ανατροπής του βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι κινδυνεύει η ζωή του, του παρουσιάστηκε τότε ένα σχέδιο εκτάκτου φυγής του προς τα ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρεται, όταν έγινε γνωστό ότι έχει εκραγεί πραξικόπημα ανατροπής του Ερντογάν και ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος στρατιωτικές μονάδες να κινηθούν από ξηράς και αέρος για να τον σκοτώσουν, τότε πάνω στο πανικό ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου όπου βρίσκονταν ο Ερντογάν, ο Serkan Yazıcı, πρότειναν στο Ερντογάν να διαφύγει στα ελληνικά νησιά και ότι θα του παρείχαν τα αναγκαία μέσα για την διαφυγή.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα Posta, δημοσιεύει τους χαρακτηριστικούς διάλογους μεταξύ του ιδιόκτητη του ξενοδοχείου και του Ερντογάν εκείνο το βράδυ, (???), σύμφωνα με τους οποίους όταν προτάθηκε στον Ερντογάν να διαφύγει εκείνος αντέδρασε αρνητικά.

Συγκριμένα σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες της Posta και της Yenş Şafak, εκείνο το βράδυ μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα σκέφτηκαν να πάνε αμέσως στο αεροδρόμιο του Dalaman για να φύγουν με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο. Παρουσιάστηκε όμως το εμπόδιο ότι θα έπρεπε να περάσουν από την βάση του Aksaz και δεν ήταν γνωστό ποια θα ήταν η αντίδραση από τους ενόπλους της βάσης. Τότε παρουσιάστηκε στον Ερντογάν το σχέδιο να διαφύγει με εδικά ταχύπλοα στα απέναντι ελληνικά νησιά, εκείνος όμως αρνήθηκε χαρακτηριστικά κατανοώντας πως αν έφευγε θα έχανε οριστικά το παιχνίδι και πολύ δύσκολα θα ξαναγύριζε στην Τουρκία.

Εκ των υστέρων βέβαια παρουσιάζουν σαν ηρωική την άρνηση του να διαφύγει στα ελληνικά νησιά με την χαρακτηριστική φράση που λέγεται πως είπε, «τι δουλιά έχω εγώ αυτές τις ώρες στα ελληνικά νησιά?»


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια