Αγνοούνται 14 πολεμικά πλοία στην Τουρκία!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Την πραγματικά πολύ εντυπωσιακή είδηση που θα πρέπει να μας βόλει και εδώ στην Ελλάδα σε πολλές σκέψεις, ότι αγνοούνται μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος, 14 (!!!) τον αριθμό πολεμικά πλοία, μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ με πρώτο τον έγκυρο αρθρογράφο της εφημερίδας Χουριέτ, Amdulkadir Selvi.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες, αυτή την στιγμή αγνοείται η τύχη δεκατεσσάρων, (αν είναι δυνατόν!), πολεμικών πλοίων, 2 πολεμικών ελικοπτέρων και 25 ανωτέρων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων.

Την είδηση αυτή μεταδίδει και η βρετανική εφημερίδα Times, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις σχετικά με αυτό το «περίεργο» πραξικόπημα στην Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, τα πλοία αυτά ανήκουν στην δύναμη του τουρκικού στόλου της Μεσογείου αλλά υπάρχουν και μονάδες που αγνοούνται από την Μαύρη Θάλασσα.

Το μεγάλα ερωτήματα που εγείρονται είναι που βρίσκονται αυτά τα πλοία και πως θα αντιδράσουν σε ενδεχόμενη επιχειρήσει κατάληψης τους, ερωτήματα που δημιουργούν έντονα προοπτικές για καινούργιες ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα θα υπάρξουν πολλές αποσταθεροποιητικές ενέργειες στην γειτονική χώρα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια