Sponsor

ATHENS WEATHER

Χταπόδι μαριναρισμένο με μυρωδικά, ελαιόλαδο και ψιλοκομμένη τομάτα σε μπρουσκέτα

Υλικά


  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 150 ml λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι
  • 50 ml λευκό ξύδι βαλσαμικό
  • 6 τομάτες
  • 8 λεπτές φέτες χωριάτικο ψωμί
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση


Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι απλώνετε το χωριάτικο ψωμί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φρυγανίζετε στο γκριλ του φούρνου για 2-3 λεπτά.
Τοποθετείτε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό και τις 2 δάφνες και βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει 1-1½ ώρα και όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Κόβετε το χταπόδι σε πολύ λεπτές φέτες και τοποθετείτε τις φέτες απλωμένες σε ένα βαθύ ταψί.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού και το λευκό ξύδι βαλσαμικό και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτετε μέσα το σκόρδο, το θυμάρι, την ρίγανη και το σχοινόπρασο και περιχύνετε με το μείγμα το χταπόδι.
Τοποθετείτε το χταπόδι σκεπασμένο στο ψυγείο και το αφήνετε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες στα 4, αφαιρείτε την σάρκα και ψιλοκόβετε τα φιλέτα σε πολύ μικρό καρέ.
Σερβίρετε το χταπόδι πάνω στο φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και προσθέτετε από πάνω την ψιλοκομμένη τομάτα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια