Ελιγμοί απελπισίας!

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς
Έτσι όπως το πάει ο Τσίπρας, δεν θα τις βρει τις 200 ψήφους. Ισως και αυτό να επιδιώκει. Να μοστράρει πάλι την κασέτα: «Εγώ προσπάθησα, έδωσα τη μάχη την ωραία, προάσπισα τα ιδανικά της Αριστεράς, αλλά... υπέρτερες δυνάμεις, διεθνείς συνωμοσίες και ντόπια κέντρα διαπλοκής ακύρωσαν την προσπάθειά μας να πάμε σε ένα σύστημα, απλής άδολης και ανόθευτης αναλογικής».

Ωραίο στόρι. Και σας έχω ξαναπεί ότι στο παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών ο σημερινός πρωθυπουργός δεν παίζεται. Δεν ξέρω πού το έμαθε. Στα αμφιθέατρα, στον οικογενειακό του περίγυρο ή στο... εντατικό φροντιστήριο που του έμαθε να μιλά κατανοητά αγγλικά εν μια νυκτί; Πάντως ο τύπος το κατέχει. Και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί είναι μπροστά του... γατάκια.

Ετσι όπως το πάει λοιπόν ο αρχηγός, το εγχείρημα δεν περνάει. Δεν θα μιλήσω για την «καβάτζα» της Αριστεράς που παίζει τα δικά της παιχνίδια. Ο μπαρμπα-Δημήτρης του Περισσού δεν πιάνεται Κώτσος. Αλλες προτεραιότητες έχει, άλλες συμμαχίες επιζητεί και στο τέλος πρέπει να κάνει και ταμείο. Η προοπτική επιβίωσης του σταλινικού απολιθώματος που προσδοκά να βγάζει βουλευτές από τις λαϊκές συνελεύσεις «στις φάμπρικες και στα καπηλειά» είναι αντιστρόφως ανάλογη με αυτή της μακροημέρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αρα από εκεί δεν έχει να περιμένει κάτι ο Αλέξης.
Στο ΠΑΣΟΚ οι άνθρωποι είναι ζαλισμένοι. Αλλα λέει ο Λοβέρδος, άλλα η Φώφη, άλλα ο Κωσταντινόπουλος. Και εν πάση περιπτώσει, όσο το «κοκαλάκι της σημιτικής νυχτερίδας» επιβιώνει, στήριξη για... εντελώς απλή αναλογική δεν πρόκειται να δοθεί.

Ο φουκαράς ο Σταύρος έκλεισε το μάτι. Είπε να μειώσουμε κάπως το bonus του πρώτου κόμματος. Να υπάρχει κάποια ελπίδα προσθήκης πέντε δέκα βουλευτών, αν και εφόσον περάσει το Ποτάμι το 3%. Αλλά ως ένα σημείο, βρε παιδιά. Εχουμε και σπόνσορες...
Ο Λεβέντης από μόνος του δεν φτάνει. Αλλωστε θα φροντίσει εγκαίρως να του τάξει περισσότερα ο Κυριάκος. Αυτός ο τελευταίος δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα. Πρωτιά θα έχει, και μάλλον εξασφαλισμένη. Αν του πάρουν όμως τις επιπλέον 50 έδρες, κάηκε. Θα δει στη θέση του τον... Στουρνάρα.

Επομένως το εγχείρημα δεν βγαίνει. Αλλά ο Αλέξης θα έχει να λέει. «Αχ, προδομένε μου λαέ, που δεν σ' άφησαν τα κοράκια να εκπροσωπηθείς. Αχ, προδομένα μου 17χρονα, που σας υφάρπαξαν την ψήφο οι καπιταλιστές». Και έτσι κάπως το στόρι της... προδομένης Αριστεράς θα συνεχίσει να κόβει εισιτήρια...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια