Υλικά
- 1 κιλό αρνίσιο κιμά περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά ή ανάμεικτο αρνί και μοσχάρι
- 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου ή σπιτικές)
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. γεμάτες πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. τσιμένι ( μίγμα μπαχαρικών )
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πίτες για σουβλάκι
- γιαούρτι στραγγιστό
- Για τη σάλτσα εζμέ
- ελαιόλαδο
- σκόρδο
- ντομάτες
- πιπεριά
- κρεμμύδι
- μαϊντανό
- πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ο κιμάς πρέπει να έχει αρκετό λίπος. Γι αυτό προτιμούμε αρνί που έχει μπόλικο. Βάζουμε τον κιμά στον κάδο του μίξερ (θα ζυμώσουμε με το γάντζο ζυμώματος). Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους, τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το μαϊντανό, την πάπρικα ,το τσιμένι και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10΄ ζύμωμα). Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.
Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα. Ψήνουμε στη σχάρα για 7΄-8΄ από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και το γιαούρτι και σερβίρουμε.
Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Ο κιμάς είναι έτοιμος όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (περίπου 10΄ ζύμωμα). Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει ώστε να πλάθεται.
Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάμπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα. Ψήνουμε στη σχάρα για 7΄-8΄ από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και το γιαούρτι και σερβίρουμε.
Mερίδες: 14
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
0 Σχόλια