Υλικά για 4-6 άτομα
- 7 χωριάτικα φύλλα για πίτα εμπορίου
- 800 γραμμάρια σπανάκι ( καθαρισμένο και πλυμένο)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο μάραθο ( ψιλοκομμένο)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κρεμμύδι ( τριμμένο στον τρίφτη )
- 150 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρά. Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε λεπτές ροδέλες και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το ωμό σπανάκι. Το σπανάκι πρέπει προηγουμένως να το έχουμε πλύνει καλά και να το έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.
Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο μάραθο ανακατεύοντας καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας τα ένα-ένα.
Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά.
Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
0 Σχόλια