Sponsor

ATHENS WEATHER

Κεμπάπ κοτόπουλου με σαλάτα

Υλικά


  • κιμάς κοτόπουλου: 700 γρ.
  • μπέικον: 7 φέτες, τριμμένο στο μπλέντερ ή ψιλοκομμένο
  • κρεμμύδια: 2, ψιλοκομμένα
  • αυγά: 2
  • ψωμί: 4 φέτες, μπαγιάτικο, μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Για τη σαλάτα
  • παντζάρια: 250 γρ., (βολβοί χωρίς φύλλα) βρασμένα και καθαρισμένα
  • πατάτες: 2 βρασμένες, κομμένες σε κυβάκια
  • καρότα: 2 βρασμένα, κομμένα σε κυβάκια
  • καρύδια: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, χοντροκομμένα
  • μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, ψιλοκομμένος
  • αλάτι: λίγο
  • γιαούρτι: 125 γρ., στραγγιστό
  • μαγιονέζα: 100 γρ.
  • σκόρδο: 1-2 σκελίδες

Εκτέλεση


Τρίβετε τα παντζάρια σε χοντρό τρίφτη και τα ρίχνετε σε ένα σουρωτήρι. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο να στραγγίξουν καλά. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, λίγο λάδι και λίγο αλάτι. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.

Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με τις πατάτες, τα καρότα, το μαϊντανό, τα καρύδια και το μείγμα γιαουρτιού. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τα κεμπάπ.

Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά κοτόπουλου με το μπέικον, το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές της σούπας λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνετε. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο.

Πλάθετε 12 μακρόστενα μπιφτέκια και τα περνάτε σε καλαμάκια ξύλινα ή μεταλλικά. Τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα ψήνετε στο φούρνο 50′ μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρετε μαζί με την παντζαροσαλάτα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια