Υλικά για 4 άτομα
- 500 γραμμάρια παπαρδέλες
- 250 γραμμάρια αρακά βρασμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γραμμάρια γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις παπαρδέλες για 6-7 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε μια κουτάλα της σούπας από το νερό που βράζουν οι παπαρδέλες.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το αφήνετε να βράσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να χάσει την έντονη σπιρτάδα του.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με το σκόρδο και προσθέτετε και τον αρακά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη πασπαλίζετε με την μισή γραβιέρα, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά.
Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα.
0 Σχόλια