Sponsor

ATHENS WEATHER

Τραχανόπιτα με τραχανά Καλαβρύτων

Υλικά


  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα κατά προτίμηση φρέσκο
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού τραχανά Καλαβρύτων (γλυκό ή ξινό)
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 500 γραμμάρια τυρί φέτα
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


Αναμειγνύουμε τα αυγά το το βούτυρο το γάλα και το ελαιόλαδο, κατόπιν προσθέτουμε τον τραχανά την φέτα σπασμένη στο χέρι σε χοντρά κομμάτια λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε και το αλεύρι και το ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου ομογενοποιηθεί.

Λαδώνουμε ένα ταψί για να μην κολλήσει το μείγμα και το απλώνουμε σε σχετικά λεπτό στρώμα.

Αν θέλουμε χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και περιχύνουμε την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Καλή σας όρεξη.

Μια γευστική πρόταση από το e-paradosiaka.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια