40 Tούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις οδομαχίες του Σιρνάκ | Bίντεο

Σφοδρές συγκρούσεις με έπαθλο την ερειπωμένη πόλη 


Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

40 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο άρματα μάχης καταστράφηκαν από την σφοδρή επίθεση του ΡΚΚ στην συνοικία Uludere της πόλης Şırnak της ΝΑ Τουρκίας εναντίον οχυρωμένων θέσεων του τουρκιού Στρατού στους λόφους Şehidan και Omerya.

Το ΡΚΚ αναφέρει ότι επρόκειτο για επιτυχή αντεπίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων που επιχειρούσαν να εισέλθουν στο κέντρο της πολης και να διασπάσουν τις κουρδικές γραμμές.
Οι Κούρδοι μαχητές του PKK έχουν υπονομεύσει ολόκληρες συνοικίες, έχουν σκάψει αντιαρματικές τάφρους κι έχουν οχυρώσει πολλά κομβικά σημεία αντιστεκόμενοι στον τουρκικό Στρατό που μέχρι στιγμής μάταια προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο της πόλης. Κάθε σημείο της αποτελεί μια φονική παγίδα για τους Τούρκους.  
Οι Τούρκοι μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης Νίσιβη στην οποία δεν έχει μείνει όυτε μια κατοικία όρθια επιδίδονται σε απίστευτης αγριότητας βομβατδισμούς στην πόλη Şırnak ακολουθώντας το δόγμα της «ισοπέδωσης» ώστε να αναγαστούν οι Κούρδοι μαχητές να φύγουν στα ορεινά.
Κατά τους βομβαρδισμούς οι Τούρκοι χρηιμοποιούν συνεχώς βόμβες λευκού φωσφώρου και οι Κούρδοι καταγγέλουν ότι έκαψαν ζωντανούς τουλάχιστον 100 αμάχους.
Χιλιάδες Κούρδοι άμαχοι έχουν επιλέξει τον δρόμο της προσφυγιάς για να γλυτώσουν από το μένος των τουρκικών ΕΔ.
Η αλήθεια είναι ότι οι Κούρδοι έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον τουρκικό Στρατό καθώς διαθέτουν αφθονία πυρομαχικών και οπλισμού, ενώ έχουν καταστήσει σαφές με την κατάρριψη του τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου Cobra ότι έχουν και αντιαεροπορικό οπλισμό.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για τροφοδοσία με αντιαεροπορικά όπλα και ρουκέτες των μαχητών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).
Μιλώντας σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στο αεροπλάνο έπειτα από μια επίσκεψη στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ το Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν κατηγόρησε τη Μόσχα για τη μεταφορά όπλων στο ΡΚΚ μέσω Ιράκ και Συρίας .
"Αυτή τη στιγμή, τρομοκράτες χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και πυραύλους που προμηθεύονται από τη Ρωσία. Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση εξοπλίζεται με αυτά τα όπλα, τα οποία μεταφέρονται σε αυτούς μέσω Συρίας και Ιράκ".
Οι Κούρδοι δεν εξοπλίζονται μόνο από τον ρωσικό παράγοντα αλλά και από τον αμερικανικό. Και οι δύο θέλουν δουν ένα ισχυρό κουρδικό κράτος διότι απλούστατα δεν τρέφουν καμία εμπιστοσύνη στην Τουρκία και ειδικότερα τώρα που έχει στην εξουσία έναν παρορμητικό και απρόβλεπτο ηγέτη.





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια