Νηστίσιμοι κεφτέδες από φακές

Υλικά για 4-6 άτομα


  • 2 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
  • ½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση


Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε σε λιωμένη μαργαρίνη το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, τον ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζεται για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και το πλιγούρι.

Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.

Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθεται στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με γουακαμόλε σώς και φρέσκο ψωμί.

sidagi.gr


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια