Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Υλικά

  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτάλια σούπας λάδι
  • 120 γρ λιαστές ντομάτες κομμένες κομματάκια
  • 500 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το χταπόδι, το βάζουμε να βράσει με 1 φλιτζάνι νερό. Μόλις μαλακώσει, το βγάζουμε από τη κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, ενώ κρατάτε το ζωμό.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε το μείγμα να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση, για 10 λεπτά. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό, καθώς και το ζωμό που κρατήσατε από το βράσιμο του χταποδιού.
Προσθέτουμε την λιαστές ντομάτες και το κοφτό μακαρονάκι, το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

sintagigiagias.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια