Βόμβα στην κυβέρνηση: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, η «Η» συμμετέχει στην 48ωρη απεργία. Ωστόσο, όταν μια υπόθεση αφορά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κατά του οποίου αγωνίζονται όλοι οι δημοσιογράφοι τότε προέχει η ενημέρωση.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, βόμβα στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό βάζει το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς σε γνωμοδότησή του έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάσει νόμου καλείται να γνωμοδοτήσει για κάθε νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου.
Κατά πληροφορίες η αρνητική εισήγηση προέρχεται από τον γενικό επίτροπο και έγινε δεκτή σχεδόν από το σύνολο των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Βέβαια, η άποψη του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι δεσμευτική για τη διοίκηση. Η άποψη της Ολομέλειας, ουσιαστικά, είχε προαναγγελθεί εδώ και μήνες, όταν είχε προβάλει ενστάσεις αντισυνταγματικότητας για τις τελευταίες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα και στις αρχικές προθέσεις του υπουργείου Εργασίας ήταν να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και έτσι να πάει στην Ολομέλεια προς συζήτηση - ψήφιση μετά το Πάσχα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια