Αναζητείται η αλήθεια...

Γράφει ο Γιάννης Σαραντάκος

Είναι απολύτως ακατανόητη (και πολιτικά και επικοινωνιακά) η επιλογή της κυβέρνησης να εξακολουθεί να μη λέει την πλήρη αλήθεια στην κοινή γνώμη και να τονίζει ότι αυτά τα οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα δεν είναι το 3ο και το 4ο Μνημόνιο, αλλά μια συμφωνία που «έχει και στοιχεία ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Γ. Κατρούγκαλος μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του.
Εάν το πιστεύει, τότε κακώς είναι υπουργός, διότι δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τι υπογράφει. Εάν όχι, τότε δείχνει ότι υποτιμά και τους βουλευτές και κατ’ επέκταση την κοινή γνώμη. Η απάντηση ότι ο κάθε υπουργός (και εν προκειμένω ο κ. Κατρούγκαλος) είναι αναλώσιμος δεν λύνει το πρόβλημα του κ. Τσίπρα, διότι οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κάθε υπουργός δεν λειτουργεί ως πρόσωπο, αλλά ως μέλος μιας κυβέρνησης.
Κατά συνέπεια δεν έχει κανένα όφελος ο πρωθυπουργός από μια τέτοιου είδους επικοινωνιακή διαχείριση. Αλλωστε το βασικό πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την ώρα είναι η αξιοπιστία του. Οσο συντηρεί τη ρητορική περί «φορολογικών ελαφρύνσεων», «αύξησης των συντάξεων» κ.λπ. τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο «λογαριασμός» που θα πληρώσει τελικά. Οι πολίτες, μετά την περίοδο του «λεφτά υπάρχουν» αλλά και του «παράλληλου προγράμματος της Θεσσαλονίκης», αντιδρούν αρνητικά σε κάθε απόπειρα ωραιοποίησης της κατάστασης στην Ελλάδα. Αντίθετα εκτιμούν την ειλικρίνεια, εκτιμούν τον ρεαλισμό.
Αλλωστε, όποιες δηλώσεις κι αν γίνουν από τους υπουργούς, όσα διαγράμματα κι αν προβληθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού, η κάθε οικογένεια ξέρει πολύ καλά τι θα της κοστίσουν τα νέα Μνημόνια. Γνωρίζει εάν αυτά τα μέτρα ήταν αναγκαία και μπορεί να προβλέψει εάν αυτός ο δρόμος οδηγεί πράγματι στην ανάπτυξη και την ευημερία...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια