Η νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να βρει εφαρμογή σε υπολογιστές και smartphones
Ένα νέο είδος μπαταρίας που θα μπορεί να φορτιστεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές χωρίς να χάσει την απόδοσή της, δημιούργησαν επιστήμονες. Η νέα αυτή τεχνολογία μπαταρίας θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε υπολογιστές, smartphones, ακόμη και αυτοκίνητα.
Η νέα μπαταρία αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και χρησιμοποιεί κάποια εξαιρετικά αγώγιμα σύρματα που είναι χιλιάδες φορές λεπτότερα από μία ανθρώπινη τρίχα. Έχουν φτάσει μπροστά σε ένα νέο είδος επίστρωσης για την πρόληψη της βλάβης στις μπαταρίες και σύμφωνα με τη Science Daily, ενώ μια τυπική μπαταρία μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα μετά από 5.000 - 7.000 επαναφορτίσεις, η επικεφαλής της μελέτης, υποψήφια διδάκτωρ Mya Le Thai, ανέφερε ότι η νέα τεχνολογία έχει απόδοση για πάνω από 200.000 επαναφορτίσεις στο χρονικό διάστημα που έκαναν το πείραμα. «Το επικαλυμμένο ηλεκτρόδιο διατηρεί το σχήμα του πολύ καλύτερα, καθιστώντας το μια πιο αξιόπιστη επιλογή», δήλωσε η ίδια.
Οι εταιρείες τεχνολογίας δουλεύουν σκληρά για την ανάπτυξη της τεχνολογίας των μπαταριών ώστε να προσφέρουν τα καλύτερα gadgets στους πελάτες τους. Γίνονται, μάλιστα σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των μπαταριών ιδιαίτερα στα smartphones, καθώς ο ανταγωνισμός μεγαλώνει συνεχώς με τις εταιρείες να παλεύουν για το ποια θα παρέχει τις καλύτερες αποδόσεις.
Η Tesla, μάλιστα, αποκάλυψε πέρυσι και τη νέα οικιακή μπαταρία Powerball η οποία έχει σχεδιαστεί για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις με σκοπό την αποθήκευση ακόμη και της ενέργειας από το φως του ήλιου και τη μείωση της εξάρτησης των ανθρώπων από τα ορυκτά καύσιμα, στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών τους.
Παρόλα αυτά η Powerball, όπως και όλες οι μπαταρίες λιθίου, μετά από καιρό βλέπουν την απόδοσή τους να μειώνεται, κάτι που προσπαθούν και σκοπεύουν να ανατρέψουν οι ερευνητές με τη νέα αυτή τεχνολογία της μπαταρίας που «δεν πεθαίνει ποτέ».
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια