Sponsor

ATHENS WEATHER

Baby πατάτες στο φούρνο γεμιστές με μπέικον και σκόρδο

Υλικά 


  • 500 γραμμάρια baby πατάτες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένετε καλά τις babyπατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μισές σε φέτες χωρίς να τις χωρίσετε και τις άλλες μισές τις χαράζετε σε σχήμα σταυρού χωρίς να τις κόψετε και αυτές μέχρι τέλους.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το σκόρδο και τις φέτες του μπέικον και τα ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το μείγμα του μπέικον με το σκόρδο μέσα στις πατάτες και τοποθετείτε από πάνω τα κλαδάκια δενδρολίβανου.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 40-45 λεπτά μέχρι οι πατάτες να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια